Najnoviji trendovi u farbanju kose za moderne žene

Kosa, frizer, Foto: Andor Bujdoso / Alamy / Alamy / Profimedia

Farbanje kose je odavno postalo popularna i rasprostranjena praksa među ženama širom sveta. Svake godine na scenu dolaze novi trendovi i tehnike farbanja kose i izazivaju veliku pažnju modno osvešćenih žena. U nastavku ćemo vam predstaviti najnovije trendove u farbanju kose koji će vam pomoći da budete u trendu ove sezone.

Balaiage

Balaiage je tehnika farbanja kose koja je postala izuzetno popularna u poslednjih nekoliko godina. Ova tehnika podrazumeva nanošenje boje na kosu ručno, bez folije ili kape. Ovo stvara prirodan i suptilan izgled, koji je idealan za žene koje žele prirodan izgled svoje kose. Balaiage se obično koristi za stvaranje zlatnih i sunčanih refleksija na tamnoj kosi.

Bronde

Bronde je novi trend u farbanju kose koji kombinuje plavu i smeđu boju kose kako bi se postigao savršen izgled. Ova tehnika uključuje mešanje braon i plave kako bi se postigao nijansiran, sjajan izgled. Bronde je idealna opcija za žene koje žele da promene svoj izgled, ali ne žele drastičnu promenu.

Srebrni ombre

Srebrni ombre je novi trend koji je popularan među ženama koje žele nešto novo i drugačije. Ovaj trend uključuje srebrnu boju kose koja bledi u tamniju nijansu. Ovo stvara modernu i jedinstvenu frizuru koja će sigurno privući pažnju.

Ružičasta kosa

Ružičasta kosa je nedavno postala izuzetno popularna, a trend se nastavlja i ove sezone. Ružičasta kosa je idealna za žene koje žele da dodaju malo boje svom izgledu. Može se nositi u svetlim ili tamnijim nijansama, u zavisnosti od vašeg ukusa i ličnog stila.

Briljantna plava kosa

Sjajna plava kosa je trend koji će sigurno privući pažnju. Ova tehnika uključuje nanošenje sjajnog premaza na plavu kosu kako bi se stvorio sjajni, sjajni izgled. Sjajna plava kosa je idealna za žene koje žele da privuku pažnju i budu u centru pažnje.

Ovo su neki od najnovijih trendova u farbanju kose za moderne žene. Bez obzira koju tehniku odaberete, sigurno ćete postići modernu i trendi frizuru koja će vam pomoći da se osećate samouvereno i lepo.

Ako ste spremni da isprobate nešto novo i drugačije, ove tehnike farbanja kose su idealne za vas. Međutim, pre nego što se odlučite za bilo koju tehniku farbanja kose, važno je da potražite savet profesionalnog frizera kako biste bili sigurni da će vaša kosa izgledati najbolje.

Jedino je zdrava kosa lepa kosa

Pored toga, uvek treba obratiti pažnju na zdravlje vaše kose i koristiti proizvode za negu kose koji su namenjeni vašem tipu i boji kose. Održavanje vaše kose zdravom i sjajnom ključno je za održavanje vašeg izgleda i izbegavanje problema kao što su lomljiva kosa i ispucali vrhovi.

U svakom slučaju, farbanje kose može biti zabavno i kreativno iskustvo koje vam omogućava da izrazite svoju ličnost i stil. Stoga, pratite svoje želje i izaberite tehniku bojenja koja najbolje odgovara vašem ukusu i načinu života. Uz pravilnu negu kose i stručne savete, vaša kosa će izgledati lepo i privlačno, bez obzira na to koji trend boje kose izaberete.

Kako održavati kosu nakon farbe za kosu: saveti i trikovi

Farbanje kose je uobičajen način da osvežite izgled i promenite frizuru. Međutim, nakon farbanja kose, ključno je da vodite računa o svojoj kosi kako bi ona izgledala sjajno i zdravo. Ispod su neki saveti i trikovi o tome kako da održavate kosu nakon upotrebe farbe za kosu:

Koristite kvalitetne proizvode za kosu: Nakon farbanja kosu treba nahraniti kvalitetnim proizvodima za negu kose. Kupite šampone i balzame koji su dizajnirani za farbanu kosu i raspitajte se kod farmaceuta u obližnjoj apoteci koji su preparati stvarno efikasni. Ovi proizvodi će pomoći u održavanju boje kose i sprečiti isušivanje kose.

Izbegavajte često pranje kose: često pranje kose može isušiti kosu i izazvati ispiranje boje. Zbog toga, nakon farbanja, pokušajte da operete kosu svaka 2-3 dana umesto svakodnevno.
Koristite balzam za kosu: Regenerator za kosu će vam pomoći da navlažite kosu i sačuvate boju. Nakon pranja kose, nanesite regenerator na vrhove kose i ostavite da deluje nekoliko minuta pre ispiranja.

Izbegavajte toplu vodu: topla voda može isušiti kosu i izazvati ispiranje boje. Zato, nakon farbanja, pokušajte da koristite mlaku vodu za pranje kose.

Tretirajte kosu uljima: Nakon farbanja, kosa može biti suva i oštećena. Ulja poput kokosovog ili arganova ulja mogu pomoći u hidrataciji kose i očuvanju boje.

Izbegavajte prečesto korišćenje uređaja za zagrevanje: fen, pegle i uvijači mogu oštetiti kosu i dovesti do ispiranja boje. Zato pokušajte da izbegavate prečesto korišćenje uređaja za zagrevanje i uvek koristite zaštitni sprej pre nego što počnete da stilizujete kosu.

Redovno posećujte frizera: Redovno podrezivanje vrhova kose pomoći će vam da eliminišete ispucale vrhove i da vaša kosa izgleda zdravo. Takođe, frizer će vam dati savet kako da na najbolji način održite kosu nakon farbanja.

Uz ove savete i trikove, vaša kosa će ostati zdrava, sjajna i negovana nakon farbanja.