Najlepši blejzeri za prolećne šetnje

moda; stil
Foto: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

Dočekali smo lepše vreme, kada je temperatura dovoljno visoka da iz ormara iskopamo odeću za "prelazni period". Ultimativni komad za proleće je svakako blejzer, kojim ćemo rado zameniti zimske jakne.

Sako ima tu neverovatnu moć transformacije – jedanko dobro izgleda u večernjim i dnevnim varijantama. Dovoljni su obična bela majica, farmerke i blejzer da dobijete nonšalantnu, šik kombinaciju bez mnogo muke.

U poslednje vreme dominiraju karirani blejzeri, a kroj je jasan: najbolje je da bude nešto duži i da izgleda kao da je stigao iz muškog ormara. Ali opet, važno je da je dobro ukrojen, da savršeno leže na ramenima i da nema preduge rukave.

Kako je već odavno ustoličen kao ključni komad u ormaru, sako svake sezone možete pronaći u svim varijantama i materijalima. Klasični crni, sivi, bež ili karirani uvek je dobro imati, ali treba se osmeliti i dati šansu nekoj vedroj, pastelnoj boji, ili čak beloj, jer će svaki vaš autfit „otvoriti“. Takođe vas može inspirisati za neočekivano slaganje boja i dezena, što će oživeti vaše prolećne kombinacije.

Proverili smo kakve blejzere možete kupiti u popularnim radnjama u Srbiji.

Zara ima bogatu ponudu sakoa, pa svako može da pronađe nešto za sebe. Tu je karirani sako sa sitnijim karo dezenom, koji ide bukvalno uz sve. A postoji i tamnija nijansa sa crvenim detaljima i zlatnim dugmićima. Proleće ćete prizvati u nežno plavom kariranom blejzeru, ili u beloj, mint zelenom i roze.

sako sako
sako sako
sako sako
sako sako
sako sako
sako sako

U trenutnoj ponudi brenda H&M videli smo divan blejzer u boji karamele, nastao iz saradnje sa italijanskom modnom kućom Giuliva Heritage. Za posao biće odličan i sivi sako, a posebno je zanimljiv lepršavi ogrtač sa resama, koji je totalno u boho stilu.

sako
Foto: H&M

*

sako
Foto: H&M

*

sako
Foto: H&M

Stradivarius ima odličan model klasičnog crnog sakoa, na kojem se ističu leopard dugmad. Takođe u ponudi imaju i karirani blejzer u boji lavande – pravi april u jednom komadu.

Foto: Stradivarius

*

Foto: Stradivarius

Najzad, brend Scotch & Soda nudi varijantu kariranog dezena u toplim tonovima. A tu je i sako u zagasito žutoj boji, u kojem ćete definitivno biti spremni za sunčane dane.

sako
Foto: Fashion & Friends
sako
Foto: Fashion & Friends

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram