Najlepše patike iz novih „high street“ kolekcija

Moda i lepota 14. feb 202108:07 > 12. maj 2021 13:40
moda; street style
Foto: Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bliži nam se proleće, vreme kada ćemo konačno spakovati čizme u ormar i uskočiti u mnogo udobniju varijantu obuće – patike. Rešili smo da proverimo kakva je ponuda patika high street brendova ove sezone.

Patike iz high street radnji su značajno jeftinije od modela čuvenih sportskih brendova, a često su i jednako udobne i lepo dizajnirane.

Pročitajte još:

Osmišljene su tako da mogu da se nose baš uz sve – i pantalone i trenerke, ali i suknje ili haljine. Takođe, high street brendovi prate šta izbacuju prestižne modne kuće i često od njih “pozajmljuju” ideje – svi znamo koliko su Balenciaga patike vladale kolekcijama prošle godine.

A ovog proleća, naglasak će biti na pastelnim i krem tonovima, a neizostavne su i klasične bele patike, koje smo videli kod skoro svih brendova.

Proverili smo ponudu u radnjama.

Klasične bele ili crne patike

Bele patike govore sve jezike a jedan su od osnovnih komada obuće, koji će vam uvek biti koristan. Patike koje podsećaju na Nike Air model u ponudi ima Zara, ali i zanimljive zebraste, koje će sigurno dati poseban efekat svakom vašem autfitu.

Bele patike sa imitacijom zmijske kože pronađite u radnji Pull & Bear, kao i crni Balenciaga model, koji je i dalje aktuelan. Takođe u ponudi imaju u bele patike sa krem đonom, koji ima upečatljivu šaru.

patike patike
patike patike
patike patike
patike patike
patike patike
patike patike

Pastelne nijanse

Ove sezone nose se patike u bojama bombonica i slatkiša. Nežne pastelne nijasne kombinovane sa nešto jačim tonovima vedrih boja, kakve u ponudi ima Stradivarius. Dva modela patika ovog brenda jako podsećaju na model Nike Air Force 1. A u Bershki ćete naći patike sa predimenzioniranim đonom, dok H&M nudi varijantu krem patika na kojima se lepo ističu plave šare.

Zemljani tonovi

Najzad, ako se odlučite da nabavite patike u tonovima kao što su krem i siva, nećete se pokajati. Prvenstveno jer ove boje dobro idu uz različite nijanse, nisu napadne pa će se lako uklopiti u svaki autfit. U Stradivarius modelu ističe se zelena boja koja priziva sunčane dane, dok Bershka braon tonove kombinuje sa plavom i roze. A tu je i Zara model idealan za one kojima u ormaru preovlađuju neutralni tonovi.

patike
Foto: Stradivarius

*

patike
Foto: Bershka

*

patike
Foto: Bershka

*

patike
Foto: Zara

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram