Najlepše letnje haljine Sofije Loren

Sofija Loren
Sofija Loren Foto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Senzualnost i ženstvenost dva su epiteta koja opisuju Sofiju Loren, damu koja nas je osvojila izvedbama na velikom ekranu još sredinom prošlog veka. Njena ljubav prema modi datira još od ranije, a jednom prilikom je proglašena i za misicu svoje zemlje, u kategoriji elegancije. Ipak, njeno detinjstvo nije bio nimalo lako, a ključna figura za njenu karijeru bio je Karlo Ponti, koji ju je zapazio kada je imala svega 15 godina. Nakon prvih uspeha u svetu sedme umetnosti, njih dvoje su uplovili u vezu, a zatim i brak, u kome su dobili dvoje dece.

Italijanska diva imala je priliku da zaigra sa kolegama Vitorijom de Sikom i Marčelom Mastrojanijem, a kasnije i sa holivudskim zvezdama: Kerijem Grantom, Klarkom Gejblom, Marlonom Brandom, Polom Njumenom i Džonom Vejnom. U njenom slučaju posložili su se lepota, talenat i uspeh, te je postala prva dama sa neengleskog govornog područja koja je osvojila nagradu Oskar za rolu u filmu La ciociara (1960), piše citymagazine.rs. 

Sofija Loren
Sofija Loren Foto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kao što ste pročitali u naslovu, danas ćemo se osvrnuti na glumičine modne odabire, a haljine su bez ikakve sumnje njen zaštitni znak. U galeriji koja sledi, izdvojili smo po nama najlepše modele, koje su odlikovali smeli izrezi, neutralne boje, ali i cvetni i tufnasti dezeni. Nosila je kako pripijene, tako i lepršave toalete, zatim mantil kroj, popularan ove sezone, te haljine na preklapanje, u stilu kraljice Leticije ili Megan Markl.

Sofija Loren
Sofija Loren Foto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

I danas, u 87. godini, glumica pleni šarmom, a vi, dragi naši, uživajte u retrospektivi na dane mladosti i „cvetanja” kako na ekranu, tako i van njega.

Sofija Loren
Sofija Loren Foto:he Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram