Najbolja ulična izdanja sa Nedelje mode u Kopenhagenu

Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ravne linije, oštri krojevi i neutralni tonovi ukrašavaju ono što je mešavina tekstura, veselih boja, udobnosti i razigranosti mode u Skandinaviji. To nije maksimalizam, niti ekstravagancija, niti bi se to moglo definisati kao ekscentričnost. To je lični stil u kome se različiti sastojci mešaju u istom koktelu autentičnog ukusa, koji se rađa iz blizine, u ovom slučaju, Kopenhagena.

Jedna od najiščekivanijih Nedelja mode upravo je otvorena u glavnom gradu Danske i, kako revije na ovoj lokaciji uvek daju mnogo povoda za razgovor, čak i njihov ulični stil obično to čini. Dame u Skandinaviji rešile su da se suprotstave lošem vremenu, a svi oni na spisku gostiju za ovu sjajnu stilsku poslasticu biraju svoje najbolje odevne kombinacije kako bi nas oduševili svojom estetikom i, usput rečeno, kreirali naš savršen kolaž inspiracije.

Pročitajte još:

Suprotno onome što bi se moglo misliti, moda u nordijskim zemljama pokazuje se sposobnom da kreira suživot između jednostavnosti i najsuptilnijeg ukrasa. To se ogleda u spoju jednobojnih odela s patikama, ležernim siluetama s velikim naramenicama i, naravno, u zimskoj sezoni, ljubavi prema slojevitosti.

Nedelja mode u Kopenhagenu je jedinstven događaj. Ako u Parizu vlada klasika i šik nota, u Njujorku moderan prizvuk, a u Milanu senzualni luksuz, na ovom mestu se sve pobrojano stapa, s velikim uspehom spajajući tkanine, vrste odevnih predmeta, boje i dezene, prenosi City magazin.

Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izdanje za 2022. u kome nas očekuje predstavljanje kolekcija za proleće/leto upravo je počelo, no kamere su danima spremne da dočaraju muze asfalta. Kao što pretpostavljate, ovaj put fokus nije toliko na modnim pistama koliko na ulicama. Sledi vaša dnevna doza modne inspiracije…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram