Muškarci koji nose suknje bolje od nekih žena

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Ovaj prizor je nešto što nam se neobjašnjivo dopada.

Kad ugledaju muškarca u suknji, mnogi će odmah reagovati s čuđenjem, ali zaboravljaju da je suknja vekovima bila i muški odevni komad. U istočnoj kulturi i dan danas je deo garderobe, ali i muškog ormara u pojedinim zemljama zapadnog sveta. Tako ste sigurno čuli za kilt. Škoti ovaj tradicionalni model suknje do kolena, najčešće napravljen od vune, nose u najsvečanijim prilikama i ponose se njime. Irska ima svoj oblik kilta koji je nastao iz starih muških tunika.

Suknje za jači pol su u modnom svetu postale popularne zahvaljujući dizajneru Žan Pol Gotjeu koji je oduševio modnu industriju kada je 1984. godine predstavio svoje prve muške suknje i kiltove. A jedno od prvih javnih pojavljivanja „dobrog frajera“ u suknji pripada, naravno, kralju ekstravagancije Dejvidu Bouviju koji je svakako znao da iznese ovaj odevni predmet.

„Ako želite da izgledate kul dok nosite suknju, ovo je način na koji se to radi“, glasio je samo jedan od komentara na taj sad već kultni prizor nastalo tokom jednog od njegovih nastupa.

Mnoge kombinacije koje danas doživljavamo kao neobične i čudimo im se zapravo su već bile nošene i niko ih tada nije doživljavao kao neprimerene. Na kraju dana, suknja je udobna i to će potvrditi većina žena. Zašto se onda i muškarci ne bi smeli vratiti odevnom komadu koji su nekad nosili?

Sa ovim sa na primer potpuno slaže i poznati modni kreator Mark Džejkobs koji ne propušta priliku da tokom vrelih dana obuče nešto rasterećujuću garderob u- njegov omiljen model suknje na falte.

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Za Džejkobsa nema straha kada je u pitanju nošenje suknje i čak je nekoliko puta izjavio kako su mu izuzetno udobne i da se super oseća u njima.

„Nakupovao sam ih gomilu i sada ne mogu da prestanem da ih nosim“, rekao je kreator.

Foto: PacificCoasrtNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Njegov primer su rešili da slede i mnogi drugi poznati muškarci tako da nam je srce zaigralo kada smo videli Džareda Leta, koji glumačku transformaciju ume da dovede do maksimuma, u uskoj suknji, hulahopkama i bundi tokom snimanja filma Dallas buyers club.

Foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Džared je par puta suknju obukao i u običnu šetnju, ali i tokom pojavljivanja na crvenom tepihu.

Džared Leto Foto:Celebrity Monitor, PacificCoastN / Pacific coast news / Profimedia

Nezaboravno je svakako bilo i pojavljivanje Džerarda Batlera u kiltu tokom premijere njegovog filma, Law Abiding Citizen, kada se slavni glumac prisetio nezgode sa nošenjem kilta koja mu se desila na venčanju njegove sestre kada je prisutnima pokazao neke delove tela koji nikako ne bi  trebalo da se vide.

Foto: Wattie Cheung / Pacific coast news / Profimedia

Titula modne ikone našeg doba opušteno može da pripadne pevaču Heriju Stajlsu koji takođe uživa u tome da ponese suknju, a njegovo pojavljivanje na stranicama američkog izdanja magazina Vogue u suknjama sigurno je zacementiralo ovaj trend.

Pored suknje, Heri voli da obuče i baletski kostim sa pačkom širokog oboda i pokaže svoje izvajane listove u hulahopkama, a mi možemo da mu poručimo: Samo napred!

A a vam se učinilo da u poslednje vreme trend nošenja suknji među jačim polom počinje da bledi, Bred Pit je tu da taj trend jednim potezom vrati u modu.

Foto: Huso / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bred se, naime, pre 10 dana pojavio na premijeri filma Bullet train u braon suknji tik iznad kolena koju je ukombinovao za sakoom iste boje i nežno roze košuljom.

Glumcu je kao po običaju pošlo za rukom da izgleda nesmetano kul i da nam svima nametne komplekse pošto definitivno ima lepše noge od nekih žena i deluje kao da su stvorene za dobar minić.

***

Bonus video: Biljana je šampionka u obaranju ruku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram