Modne katastrofe sa dodele Oskara od kojih bole oči

Foto: Profimedia

Slava i novac ipak nemaju veze sa stilom.

Verovatno pokušavajući da budu potpuno drugačije i primećene na ovogodišnjoj dodeli Oskara, neke glumice i javne ličnosti su omanule toliko da su dospele na skoro sve svetske liste najgore obučenih.

Možda bi trebalo da na svoje frižidere okače savet Koko Šanel koja kaže da bi uvek trebalo da skinemo poslednju stvar koju stavimo na sebe kako bi izbegle da naša odevna kombinacija iz elegantne za tren oka pređe u neukus.

Na primer, Džulija Vernon koja je bila nominovana za Oskara u kategoriji šminke za ostvarenje u filmu Krueala, bi ovaj citat možda trebalo i da istetovira ili bar da ga dva puta dnevno ponovi sebi u bradu. Možemo slobodno da kažemo da je svoj posao potpuno spojila sa svojom ličnošću i da bi joj Kruela de Vil rado ukrala autfit sa dodele prestižnih nagrada.

foto: Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kosa, til, lanci, koža i na sve to martinke. Mada ima nešto u ovoj kombinaciji koja je osuđena od strane kritičara i što nam se dopalo.

Šašava frizura potpuno ide uz haljinu. a i uz Džuliju Vernon.

Džejda Smit je definitivno povela u takmičenju za najružniji autfit kada se pojavila u metalik zelenoj haljini sa šlepom koji izgleda kao zelena salata ili džinovska alga.

foto: Elizabeth Goodenough / Everett / Profimedia

A za Karolinu Gaitan opušteno možemo da kažemo da izgleda kao torta na sprat u svojoj prljavo roze toaleti sa volanima i neobičnim rukavima koji slojevito padaju u nivoima, kao i Pepeljuga prozirnim stileto cipelama.

foto: ay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Megi Gilenhal, Diana Gerero i Džanel Monae su shvatila da će ove sezone biti hit dugmići i tufne, pa tako imamo tri odevne kombinacije koje ne možemo nikako da shvatimo.

Megi Gilenhal je rešila da se sakrije iza velikog slova T koje po sredini ima napadnu veliku zlatnu dugmad.

foto: Abby Grant/Cover Images/INSTARim / INSTAR Images / Profimedia

Dok je Džanel Monae rešila da se otkrije i pokaže svoje obline u crnoj pripijenoj haljini sa prorezima koje su po sredini držali beli dugmići, sve vreme smo strahovali da haljina ne pukne i ne otkrije nešto više nego što bi volele.

foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Diana Gerero se odlučila na romantičnu belu balsku haljinu sa velikim crnim tufnama i crnom mašnom na sTruku, A na to je dodala i lokne i bele rukavice do lakta. Bila je potpuno opremljena za bal.

foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kristen Stjuart je obukla šorts.

foto: The Grosby Group / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Eva fon Bah koja je bila glavna za šminku na filmu Dune je želela da pokaže svoj umetnički karakter ručno slikanom haljinom koja predstavlja renesansno delo slikala Rafaela, a onda je već preteranu haljinu dodatno upropastila torbom koja predstavlja bistu glave.

Nismo sigurne kako bi prokomentarisale ovaj umetnički izliv Eve, sem da se složimo da ima dobar slikarski ukus, ali slikama je možda pre mesto na zidu dnevne sobe nego na nama.

foto:Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

***

Bonus video:  Oskar haljina koja je izgledala kao džinovska alga

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram