Modeli naočara za sunce kom nisu odolele ni italijanske influenserke

Naočare
Foto: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia

Italijanke su nekako uvek korak ispred nas.

Sunčane naočare svakodnevni su dodatak tokom cele godine, ne samo kod modno osvešćenih žena već i onih koje paze na zdravlje očiju – kvalitetne naočare štite ih od UV zraka.

Kad je reč o osvešćenosti, Italijanke su često ispred nas. Uvek su na tragu najnovijih trendova, a kada je stil u pitanju, verojatno uz rame Francuskinjama, piše Miss7. Nije slučajno što veliki modni dizajneri poput Donatelle Versace ili Giorgia Armanija, te ikone stila poput Sophie Loren i Monice Belluci, dolaze iz zemlje u kojoj je „la dolce vita“, odnosno uživanje u životu, itekako važna stvar. Evo kojih 5 modela okvira najviše vole i nose italijanske influenserke.

Povratak 70-ih

Trend 70-ih ne odražava se samo na odeću, nego i na stilove sunčanih naočara. Kao i prošle godine, retro je na prvom mestu. A retro sunčane naočare mogu se naći i na modnim pistama dizajnera kao što su Louis Vuitton, Dolce&Gabbana i Dior. Za aktuelne modele važi – što veće to bolje. Okviri mogu biti potpuno okrugli, sa zaobljenim ivicama ili čak s pravim uglovima. Žuto-zlatna ili zelenkasta stakla osiguravaju vrhunski izgled sedamdesetih.

Mačkasti okviri

Vratio se oblik sunčanih naočara koji podseća na mačje oči. Italijanke ih nose u suptilnijoj verziji. Dok su pre nekoliko godina još uvek bili popularni zaista veličanstveni modeli sa širokim okvirima, sada težimo uskim staklima i jednostavnim okvirima u zlatnoj ili srebrnoj boji.

Šareno, šarenije…

Neki to vole šareno! To je takođe moto italijanskih ikona stila. Diskretne modele menjaju za obojene. Zelena, crvena, plava – s ovim trendom nema granica tvojoj mašti. Vrlo su popularne nešto uže naočare ili oblici mačjih očiju. Skladno izgleda i kada se boja tvojih naočara odražava u odevnoj kombinaciji.

Kompletnom modnom scenom su zavladale jarke boje, od cipela preko sakoa, pa do sunčanih naočara!

Bele s mega staklima

Oni kojima se ne sviđa baš jako šareno, takođe će profitirati s ovim trendom sunčanih naočara. Beli okviri vrlo su popularni kod Italijanki. A ako izaberemo takav mega model s velikim staklima, poput Chiare Ferragni, onda je i za tako jednostavnu boju potrebna hrabrost. Ipak, naočare su prava meka za oči koje jednostavnoj odevnoj kombinaciji mogu dodati dobar deo dramatičnosti.

Uske

Iako italijanska moda važi za onu koja se fokusira na ženstvenost, senzualnost i dramatičan izgled, modni blogeri posebno vole oštar izgled sunčanih naočara. Model koji podseća na Matrix odmah daje tvom outfitu nešto skroz cool. Sjajna stvar je što je ovaj trend naočara zapravo super jednostavan: crni modeli s tamnim staklima su popularni – ali ipak daju „wow“ efekat.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram