Modeli koji su ukrali šou završne večeri Serbian Fashion Week-a

Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Fantastičan spoj prošlosti i budućnosti.

Treće veče Serbia Fashion Week-a održano je preksinoć, a publika je u auli novosadskog sajma imala prilike da uživa u fantastičnim kreacijama i srpskih i inostranih dizajnera.

Predstavljene kolekcije su izazvale razne reakcije zato što su prikazale mnoštvo različitih krojeva, ideja, boja i materijala, ali čini se da im je zajedničko bilo to što spajaju elemente prošlosti sa futurističkom idejom.

Reviju je otvorila Latinka Đorđević koja je poznata po krojevima koji nemaju ni jedan šav.

Nakon Latinke je nastupila kreatorka iz Mađarske Anet Cicmacia koja je predstavila svoju kolekciju koju je dizajnirala za brend ZIA Budapest.

U drugom bloku večeri smo videli kolekcije dizajnera iz Holandije, Karmajkla Bajfelda i dizajnerke Valentine Dukić koja je predstavila svoju kolekciju venčanica.

*

A na samom kraju večeri pistom su zavladale kreacije dizajnera Boška Jakovljevića i Jelene Malešević koja nam je posebno zapala za oko.

Jelena je inače dizajnerka čiji potpis često stoji na garderobi koju nose poznate ličnosti.

Nosi je i Sara Jo, ali i Ledi Gaga.

Ove večeri je prikazala izuzetno originalnu futurističku kolekciju. Njen avangardni dizajn je drugačiji od onoga što smo videli. Jelena je prikazala jedinstven spoj prošlosti i budućnosti.

Naziv njene kolekcije je TimeLess i označava bevzvremenost. Kreacije su izgrađene od skaj kože u kombinaciji sa tilom i organdinom, sa mnogo ručnog rada, šlepova i vezova.

Bez sumnje je ova Jelenina kolekcija sve prisutne ostavila bez daha, a njene kreacije nije teško zamisliti ni kao kostime nekog filma smeštenog u daleku budućnost.

nedelja mode

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram