Mitovi o lepoti koji potajno uništavaju vaš ljubavni život

Foto:Shutterstock

Industrija lepote zarađuje ogromne sume novca na račun naše nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja. Upravo naše nesigurnosti mogu nam oduzeti srećnu vezu. Proverite koji su to mitovi o lepoti koji potajno kvare vaše veze!

Muškarce zanima samo izgled žena

Ako je suditi prema industriji lepote, muškarci žele da se skrase jedino pored žena koje su toliko savršene i prelepe da podsećaju na prave barbike. U stvarnosti, međutim, muškarcima izgled žene uopšte nije toliko važan kao što se misli. Naravno, kao što žene primećuju fizički izgled muškaraca, tako i oni primećuju žene, ali se isto tako slažu sa ženama da smo svi mi mnogo više od toga kako izgledamo.

Više od toga kako se oblačite, kakvu frizuru imate i kako ste našminkani, važno je da sa partnerom delite iste vrednosti, te da imate slične ciljeve i stavove po pitanju važnih stvari i izbora u životu.

Da bismo bili voljeni, moramo biti savršeni

Nesavršenosti nas čine ljudima. Ako smo sve vreme savršeni, osoba pored nas će se osećati loše i nedovoljno dobro. Nesavršenost je ključ za zdrav odnos. U zreloj vezi, partner bi trebalo da bude svestan najpre svojih mana i nesavršenosti, a onda i vaših, i da bude u stanju da ih prihvati.

 

Muškarci vole samo zgodne žene

Još jedan izuzetno čest mit, na račun kojeg savršeno cveta industrija dijetetskih proizvoda i sredstava za mršavljenje. Generalno, žene često izjednačavaju svoju vrednost sa svojim kilogramima, što može biti vrlo pogubno, kako po fizičko, tako i po mentalno zdravlje. Naravno, dobro je vežbati, pravilno se hraniti i generalno voditi računa o svom telu, ali stroge dijete i razna gladovanja mogu biti opasne po život, te prouzrokovati razne druge neželjene simptome, poput lošeg raspoloženja, umora, malaksalosti i slično, što nijednom muškarcu sigurno neće prijati. Stoga, zapamtite – zreo muškarac se neće fokusirati na vašu kilažu, već na to kakva ste osoba, prenosi City magazin.

Za kraj, ne zaboravite – najveći razarač odnosa je nezadovoljstvo sobom. Ako se ne osećate dobro u svom telu, imate osećaj da niste dovoljno dobri i da ne zaslužujete ljubav, što se odražava i na vaše odnose. Zato zaboravite na izgled i ideale lepote, već to vreme i energiju usredsredite na rad na sebi. Na taj način učinićete najviše za sebe i za svoj ljubavni život.

Izvor: Aktivni Si