Metoda 4-2-4, tajna savršenog tena Japanki

Moda i lepota 25. apr 202109:53 > 11. maj 2021 12:09
ten
Foto: Chihiro Ishino / Carte Blanche / Profimedia

Od čišćenja lica Japanci su napravili poseban ritual koji im pomaže da im koža izgleda besprekorno i da se reše problema s kožom. Traje 10 minuta i ima tri ključna koraka.

Reč je o metodi 4-2-4, odnosno sistemu podeljenom u faze od 4, 2 i 4 minuta.

Prvih 4 minuta: Nanošenje ulja

Nanesete ulje i masirate lice četiri minuta, ova faza ima za cilj da poboljša cirkulaciju. Takođe, omekšavate gornji sloj kože i pomažete u otpuštanju začepljenih pora. Ključno je da odaberete pravo ulje. Bolje je koristiti ricinusovo ulje, koje pomaže u izvlačenju toksina. Budite oprezni s masiranjem kože ako imate bilo kakve traume ili kontraindikacije.

Sledeća 2 minuta: Faza čišćenja kremom

Nakon masaže lica, nanesite malo sredstva za čišćenje. Stručnjaci kažu da više vole sredstva za čišćenje u obliku kreme umesto pene ili gela jer manje isušuju kožu. Dva minuta nežnim pokretima čistite lice.

Poslednja 4 minuta: Faza ispiranja

Tokom poslednje faze, prve dve minute ispirite lice toplom vodom, a sledeća dva minuta ispirite lice hladnom vodom. Naime, topla voda može da vam pomogne da isperete višak ulja s kože i povećate protok krvi na površini, dok hladna voda može pomoći u sužavanju pora. Ova tehnika pomaže u hidrataciji kože tako da će nakon postupka vaše lice izgledati sjajno, piše Bright Side.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram