Marame su hit proleća: 3 predloga kako da ih nosiš

Foto: Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Marame su već godinama jedan od onih trendova koji ne izlaze iz mode, prevashodno zbog toga što mogu da se nose na bezbroj načina. Ovog proleća ćemo ih nositi u što različitijim bojama i dezenima, i to ne samo oko vrata.

Najlakši način da u bilo koju odevnu kombinaciju unesete malo života i boje jeste upravo pomoću dobre marame. Iako neke ljude sama reč „marama“ podseća na ono što su naše bake nosile na glavi, istina je da najveće modne ikone današnjice obožavaju ovaj aksesoar i rado ga nose u svim prilikama.

Ono što treba izbegavati jesu marame od sintetike, koje umeju da budu neprijatne, posebno kada dođu malo više temperature. Umesto toga, idealni su komadi od svile, satena ili viskoze.

Najpopularniji način za nošenje marame je, standardno, oko vrata.

Foto: TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Podjednako su popularne veće marame, koje možete nekoliko puta da obavijete oko vrata, kao i one jako male, koje se vezuju u mašnicu i izgledaju veoma šarmantno.

Modna ikona Olivija Palermo, savetuje, pak, nešto ozbiljniju varijantu, za pravu poslovnu ženu.

Foto: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia

 

Marame ćemo ovog proleća nositi i oko struka, gde će igrati ulogu lepršavog kaiša, kao i na glavi, što će biti popularno među onima malo hrabrijima, koji vole da eksperimentišu.

Foto: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

 

Za koji god od načina da se odlučite, najbolji savet je – budite kreativni i hrabri.