Makeup trendovi koje jedva čekamo da probamo

Šminka
Foto: Jeff Moore / Eyevine / Profimedia

Prošle godine imali smo eksploziju eksperimentalnih trendova u šminkanju - od neonskih boja, šarenih ajlajnera i neobičnih nijansi senki za oči do sjajnih usana i lepršavih obrva. Vrhunski svetski šminkeri već sada predviđaju trendove na koje treba obratiti pažnju ako ove godine želite da izgledate moderno i doterano.

„Glazirane“ usne

Ako niste primetili, sjaj za usne je ponovo u trendu. Bilo da ga nanesete samog ili iskoristite da dodatno naglasite karmin ili olovku za usta, nećete pogrešiti. Rezultat će biti hidrirane, sjajne usne.

Čini se da će dvehiljadite biti inspiracija kako za modne kombinacije, tako i za šminkanje u 2022. godini.

Laminirane obrve

Sređene i dobro fiksirane obrve mnogima predstavljaju nezaobilazan korak u šminkanju. Laminirane obrve u trendu su već neko vreme, a verujemo da će biti omiljene i u ovoj godini.

Da biste postigle ovakav efekat, potrebna vam je što preciznija olovka za obrve, kao i gel za fiksiranje. Laminiranje nude gotovo svi saloni lepote, a ovaj tretman ne menja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve i njihove prednosti, dok eleminiše manje nedostatke. Omiljen je devojkama koje vole prirodniji, a uredan izgled.

Uokvirene usne

Još jedan trend za koji se čini da neće izaći iz mode još neko vreme jesu konturisane, uokvirene usne. Usne izgledaju seksi kada se uokvire olovkom, poželjno u tamnijoj boji, a možete ih popuniti svetlijim ružem i postići efekat punoće.

Samo pazite da ne preterate, dovoljno je ići linijom vaših prirodnih usana.

Neravnomerno raspoređeno rumenilo

Navikli smo da rumenilo nosimo na jagodicama, obično iznad bronzera. Ipak, svetski bjuti trendovi diktiraju nov način nanošenja  – probajte da tečno ili kremasto rumenilo nanesete i na obraze.

Rumenilo odlično izgleda i na usnama, možete ga koristiti umesto ruža tako što ćete ga blago utapkati da postignete zdrav, rumen izgled.

Nežna, prirodna koža

Neki od najvećih imena u modnoj industriji predviđaju da će se ove sezone najviše koristiti lagani, prozračni puderi koji imaju prirodnu završnicu. Možete čak i preskočiti puder i staviti korektor tamo gde vam je potreban ili ga pomešati sa hidratantnom kremom.

Minimalizam i parola „više je manje“ prednjače u svetskim bjuti trendovima, pa je to slučaj i pri nanošenju pudera. Poenta je da prekrijete nesavršenosti ali da ipak dopustite koži da „diše“.

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram