Lubrikant kao deo make-up rutine – ima li smisla?

Kendal Džener
Kendal Džener, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mislili smo da smo videli sve bjuti i mejkap trikove, ali da ćemo videti lubrikant u ulozi primera – to nismo očekivali.

Naravno, rekli bismo da je sve krenulo od TikToka i osobe koja je počela da koristi lubrikant u svojim tutorijalima, no u ovom slučaju nije baš tako. Ovaj trend pojavio se još 2016. godine, kad je Huda Katan, osnivačica svjetski poznatog brenda Huda Beauty, koristila lubrikant i Vagisil kremu umesto primera u jednom od svojih videotutorijala. Bez obzira na to što je u videu pokazala kako ta kombinacija funkcioniše, kasnije više nikad nije ponovila taj bjuti trik, prenosi Ljepota&Zdravlje. Možda i s razlogom?

@lukeketuhok??? #lubeprimer #fyp #gay #makeup #makeuptutorial #makeuphacks #dojacat #sayso #nickiminaj #fentybeauty #nyxcosmetics #natashadenona #hudabeauty♬ sayso nicki verse – da big crybaby.

Mišljenje dermatologa nije toliko kritično kad bolje pogledamo. Postoje lubrikanti koji sadrže ricinusovo ulje koje inače jača kosu, ali i smanjuje pojavu i širenje pora.

No budući da lubrikanti najčešće sadrže i silikone, ipak bolje da budete oprezni jer neki mogli biti dobri za kožu, a zbog drugih možete imati reakcije – začepljene pore, iritacije kože i čak bubuljice. Uostalom, možda neke trendove i ne treba ispratiti, da li se slažete?

@skincarebyhyram#stitch with @seananthonyv Is LUBE as face primer good for your skin?? ? #skincare♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram