Louis Vuitton prodao fejk torbu u svojoj prodavnici?

Louis Vuitton
Foto: Directphoto Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Cena - prava sitnica.

Louis Vuitton je najfalsifikovaniji brend na svetu. Idite na bilo koju buvlju pijacu bilo gde na planeti i verovatno ćete naići na više od nekoliko lažnih Louis Vuitton torbi koje se prodaju. Ipak, nadali biste se da ćete biti sigurni da kupujete u zvaničnoj LV prodavnici, zar ne? Ispostavilo se da je i to pogrešno.

Francuski luksuzni brend trenutno se suočava sa optužbama da je jedan od njegovih butika u Kini prodao lažnu torbu kupcu.

Kako prenosi WWD, francuskoj luksuznoj kući je ranije ove godine lokalni sud u Čangši naložio da obešteti mušteriju koja je kupila torbicu za koju je mislila da je originalni model Vaugirard od 3.350 dolara. Nakon što je mušterija odnela torbu verifikatoru, otkriveno je da je lažna.

LV se navodno nagodio sa kupcem, ali tvrde da nikada nisu prodavali ništa osim potpuno autentične robe preko bilo kog od svojih kanala prodaje.

Dosta bizarna situacija. Kako je lažna LV torba završila izložena u pravoj LV prodavnici? Pa, bilo je dosta spekulacija na kineskim društvenim mrežama o tome šta se ovde moglo dogoditi.

Neki smatraju da je zaposlene u radnji prevario ‘superfake’ – falsifikovana torba napravljena po tako visokom standardu da je skoro identična pravoj. Možda je druga mušterija kupila pravu Vaugirard torbu i vratila lažnu da pokuša da prevari butik, butik nije primetio da je lažna, a ovaj kupac je kolateralna šteta. Na kraju krajeva, Kina je domovina savršeno izrađenih kopija.

Drugi smatraju da je sumnjivo da je oštećeni kupac odneo torbu verifikatoru. Jednako je verovatno da su izvršili zamenu i da pokušavaju da iznude novac od LV.

Druga alternativa o kojoj se raspravlja je da je butik bio umešan u prevaru, što je neobična tvrdnja, ali postoji presedan da se ovakve stvari dešavaju u Kini.

Kako da provalite fejk Louis Vuitton

Iako može biti teško razlikovati originalnu Louis Vuitton torbu od lažne, postoji nekoliko ključnih stvari na koje treba obratiti pažnju kada se ona kupuje.

LV torbe se obično prave od vrhunskih materijala kao što su koža vrhunskog kvaliteta – krokodilska, jagnjeća ili zmijska. Falsifikati se obično prave od jeftine kože ili plastike i pod rukom su grube i krute.

Još jedna razlika je u etiketi. Iako možda mislite da bi etiketa koja visi sa torbe bila znak autentičnosti, sasvim je suprotno: LV torbe mogu doći sa etiketama, ali LV ih nikada ne pričvršćuje na samu torbu – umesto toga, jednostavno ih stavljaju u torbu ili u prateću vrećicu. Etikete se nikada ne pričvršćuju plastikom ili iglama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram