Lepota osmeha – glamurozni detalj koji svima pristaje i odgovara svakoj prilici

Žena, devojka, poklon, Nova godina, radost, sreća, osmeh
Foto: Shutterstock

Tajna lepog osmeha se krije u zdravim zubima koji i estetski izgledaju lepo. U svakom slučaju stomatolozi imaju najbolja rešenja za lep osmeh, lep poput osmeha holivudskih zvezda jer se takav može dobiti upravo u zubarskoj ordinaciji.

Bez obzira koliko detaljno vodili računa o higijeni zuba, njihov izgled se neće menjati bez dodatnih postupaka za estetsko poboljšanje zuba. Tu na scenu stupaju protetički postupci koji imaju i medicinsko i estetsko opravdanje za svoju upotrebu.

Proteze za zube – za savršen položaj zuba i lepši osmeh

Ortodontski aparati predstavljaju proteze za zube nove generacije koje služe da se zubima vrati pravilan položaj i tako kreira lep osmeh uz velike zdravstvene benefite.

Naime, nepravilan položaj zuba u vilici je i medicinski problem jer zubi ne funkcionišu pravilno, a funkcija žvakanja je otežana. Uz to, oni ne izgledaju ni estetski lepo pa je svaki vid korekcije dobrodošao.

Proteze za zube mogu da budu metalne koje su i najpoznatije, ali savremeni modeli se izgrađuju od keramičkih ili kompozitnih materijala pa su gotovo neprimetni na zubnom nizu. To znači da se lepota osmeha neće narušiti ni dok se nosi ortodontski aparat što je jako važno jer za ovu korekciju treba vremena.

Nakon što se postigne jasan pomak, proteza se skida, a samo tokom noći se nose specijalne folije za zube koje će obezbediti da zubi i ostanu u novom položaju.

Za magiju treba vremena, ali je transformacija itekako moguća i doneće rezutate.

Hollywood smile – jedinstven postupak ulepšavanja zuba

Najpopularnija svetska metoda za trajnu promenu izgleda jednog ili više zuba je hollywood smile tretman. Lepši osmeh, svi zubi beli, jednakog izgleda su sada lako dostupni, uz pomoć faseta (vinira ili ljuspica za zube).

Viniri su tanke navlake za zube koje se stavljaju na prednju stranu zuba tako kreiraju prelep osmeh uz minimalnu intervenciju. Na ovaj način se rešava problem sa zubima koji su:
• Promenili boju
• Izgledom odudaraju od niza
• Preveliki razmak između zuba

• Nepravilan niz

Hollywood smile donosi lepotu osmehu menjajući istovremeno veličinu i izgled zuba i boju, a pri tome se i lako postavljaju i traju duže od decenije.

Tačno je da zahtevaju skidanje malo zubne mase, ali zub nastavlja da funkcioniše normalno sa vinirima na prednjoj strani i postaje „osmeh od milion dolara“.

Ovo je procedura uz pomoć koje su zubi belji, svi jednaki i pravilnog oblika, a takav osmeh pleni, takav osmeh treba pokazivati.

Redovne posete stomatologu su prvi korak ka blistavom osmehu

Stomatolog donosi konačan zaključak o postupcima koji će doneti najbolje rezultate za svaki pojedinačni slučaj. Postoje i drugi postupci koji se mogu primeniti, a svi imaju isti cilj – zdravije zube koji su i estetski lepi.

Procedure se mogu i kombinovati, smenjivati, nadovezivati tako da osmeh ostane blistavo beo i savršen. Glavni cilj je da se nikada ne ugrozi zdravlje zuba, a da se transformiše njihov izgled. Takve rezultate je moguće dobiti samo u stomatološkoj ordinaciji i pod nadzorom zubara.

„Osmeh je jedina kriva linija koja sve ispravlja!“ Uz pomoć njega neverbalno komuniciramo, prenosimo svoja osećanja i drugima ulepšavamo dan.

Kada se osmeh obogati zdravim i savršenim zubima dobija se najbolji anti-age tretman, raste samopouzdanje, a on se rado pokazuje i deli sa svima. To je moć lepote osmeha, a sve započinje sa lepim i zdravim zubima.