Lekar otkrio koje ulje od 390 dinara je najbolje za gustu i dugu kosu

Ulje za kosu
Foto: Zhanna Danilova / Alamy / Alamy / Profimedia

Umasiraš i ostaviš preko noći. I ne, nije kokosovo ulje.

Entoni Jun, estetski hirurg iz Amerike je nedavno na svom TikToku otkrio koje ulje čini čuda za kosu

Gusta kosa nešto je o čemu mnogi maštaju, a dobra je vest je da se može postići – i to bez puno para i odlazaka na neke posebne tretmane. Devojka koja se zove Odri Viktorija podelila je video u kojem govori o čudesnom ulju i tvrdi kako joj je pomoglo da joj kosa bude mekana, ali i gušća – ulje ruzmarina. Dr Jun je pogledao njen video i bez puno objašnjavanja se složio jer neka istraživanja, otkriva, potvrđuju da ulje ruzmarina može biti delotvorno kao i Rogaine – medicinski preparat za rast i gustinu kose koji ima liniju za muškarce i žene, a najpopularniji je širom SAD-a.

@doctoryoun #duet with @audreyvictoria_ What does the science say? #rosemaryoil #hairloss #hairlossremedy #holistic ♬ dancin in the dark - xxtristanxo

Dobra stvar je da, osim što znate šta tačno stavljate na svoju kosu, ulje ruzmarina nije ni mnogo skupo – možete ga nabaviti za oko 390 dinara u drogerijama i apotekama. Kako je pokazala Odri, ulje umasirate u teme i po vrhovima kose, ostavite da deluje preko noći i ujutro isperete šamponom, prenosi Večernji.