Lak trik sa TikToka za savršenu talasastu kosu

Kosa
Foto: Marin Conic / Panthermedia / Profimedia

Kad su u pitanju frizure, ne samo za svečane prilike, nego i one za svaki dan, talasi u kosi postali su pravi klasik. Možete ih napraviti lako uz pomoć genijalnog trika sa TikToka.

Najbolji talasi u kosi nastanu pod veštim rukama frizera, ali ako volite da ih nosite svaki dan, sigurno ste u potrazi za raznim savetima i trikovima s kojima će oni ispasti barem približno dobri kao u salonu.

Genijalan trik za savršene talase pojavio se na TikToku, pravoj riznici odličnih bjuti saveta i recenzija, piše Diva.hr. Za tik je potrebno svega nekoliko minuta. Naravno, nakon malo prakse.

Trik je na svom TikTok profilu podelio portal Glamour UK.

Za početak, kosu vežite u visok konjski rep i kovrdžajte je dok je u repu, s figarom ili peglom, zavisno od toga šta preferirate. Tehnika možda zvuči prejednostavno da bi funkcionisala, ali ima nekoliko prednosti.

Pre svega, visoki je rep jako jednostavno napraviti, a lakše ga je i kovrdžati nego puštenu kosu. Naime, kosu je lakše podeliti na nekoliko delova dok je u repu, nego kad je puštena.

Treće, deo kose bliži korenu nalazi se u repu pa ćete postići željeni efekt da je kosa kovrdžava od sredine prema niže, što je kul i ležerniji način nošenja talasa, pogotovo kad su u pitanju frizure za svaki dan.

Koraci koje treba da sledite:

Vežite kosu u visoki konjski rep. Podelite kosu u pet delova ili manje, po želji. Manje sekcija znači i opuštenije talase.

S peglom, figarom ili štapom za kovrdžanje počnite da uvijate pramenove. Kad ste uvili cijelu kosu, pustite rep.

Prema želji možete kovrdžati i pramenove koji uokviruju lice.

Najbolja stvar je ta što je ceo proces gotov za manje od pet minuta, ne zahteva velike frizerske veštine i idealan je i za potpune amatere, piše Glamour.