Kupila torbu za dolar, a prodala je za 10.000 puta više kad je shvatila šta ima

Foto: Printscreen/TikTok/ciao.chandler

Zlatar je potvrdio ono što je sumnjala!

Amerikanka Čendler Vest je kupila vintage torbicu za 1 dolar, stavila je na gomilu u ormaru i zaboravila na nju. Godinu dana kasnije, zahvaljujući internetu, otkrila je da je to redak starinski Cartier komad i prodala ga za 9.450 dolara – a sve je opisala na TikToku.

„Ovo je priča o tome kako je ova starinska tašna koju sam kupila za 1 dolar na kraju vredela dva do tri puta više od moje kirije“, rekla je ona na početku videa.

@ciao.chandler My most 💰💰antique find to date. #antiques #1920sfashion #antiqueclothing #finejewelry ♬ original sound - Chandler 🌸

Vest je rekla da je naišla na torbicu u novembru 2021. dok je nabavljala artikle za svoju Etsi prodavnicu.

Nakon što je kupila „veliku količinu vintage odeće“ za 75 dolara, pogledala je okolo na neke manje artikle i odlučila da kupi i torbu, za koju nije bilo postojećih ponuda. Rekla je na osnovu jedne fotografije da je pomislila da izgleda „kao muzejski primerak“ i da će vredeti više od tražene cene od 1 dolara.

@ciao.chandler Replying to @Michelle Barnett ♬ Across The Train - Bradley Thomas Turner

Više od godinu dana, torbica je ležala u gomili stvari koje je Vest planirala da istraži, ali nije stigla, sve dok se ponovo nije setila torbe u novembru 2022. Nakon početnog istraživanja na Guglu, za pomoć se obratila grupi na Fejsbuku posvećenoj identifikaciji antikvitetne i starinske odeće.

Rekla je da je dobila odgovor da je predmet francuska art deco večernja torba iz 1920-ih i da bi dragulji u kopči mogli biti pravi dijamanti, a savetovali su je da je odnese u zlataru da proveri.

Zlatar je potvrdio da kopča ima 12 dijamanata i preporučio joj da se obrati aukcijskim kućama. Nakon razgovora sa više aukcijskih kuća, na kraju je odabrala jednu i prodala torbu za 9.450 dolara.

@ciao.chandler Replying to @Kat ♬ original sound - Chandler 🌸

Vest je rekla za Insajder da je, nakon taksi, njena zarada bila 6.600 dolara.

„Deo toga će ići na otplatu duga s moje kreditne kartice. Posle toga, deo će biti uložen u moj posao i želim da potrošim novac na lepu starinsku haljinu koja mi je zapala za oko. Zatim, ostatak ide na štednju“, otkrila je.

***

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram