Kritikuju je što ima više od 100 kila, a ona tako moćno pokazuje stomak

Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia
Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Obožavamo je!

Plus size manekenka Ešli Grejem, koju često prozivaju nakon što je priznala da ima više od 100 kilograma, ponosno je pokazala svoj stomak na Instagramu i po ko zna koji put uzburkala duhove.

Ako je tko osetio značenje stare izreke „svetu se ne može ugoditi“, to je definitivno ona, ali sada joj je, čini se, konačno svejedno.

Zamerali su joj kad je mršavija, punija, kad se otkriva, pokriva, kad ima ili nema celulit, što ima strije, kilograme… Vređali su je, ponižavali, osporavali, ali ipak je uspela da utaba staze drugim modelima plus veličine.

Sada je Ešli Grejem otišla korak dalje i „natrljala na nos“ sve ono zbog čega su je godinama toliko vređali. Naime, ona je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj se drži za stomak, odnosno za „višak“ sala za koji je prozivaju.

Pokazala je kako joj telo izgleda godinu dana nakon što je rodila blizance, a uz fotografiju nije dodala nikakav opis. Nije bilo ni potrebe jer su njeni pratioci dobro shvatili poruku. Normalno, lepo žensko telo, koje je dalo život. Da, ima „viška“, da, ima strija, celulita – i to je sve sasvim u redu.

U komentarima su se našle brojne mame koje su manekenki dale pregršt komplimenata i zahvalile joj na hrabrosti, ali i na inspiraciji jer se sada i same osećaju bolje u svom telu.

Sve ovo dolazi nakon što je Eđli mesecima bila na udaru kritika zbog modnih izbora koji su bili seksepilniji nego što su neki smatrali prikladnima. „Bodyshaming“ je bio nepodnošljiv, a manekenka je u svemu tome visoko držala glavu.

Ona je u prošlosti uvek bila otvorena o svom odnosu prema telu u trudnoći i nakon porođaja:

„U 30. nedelji su strije počele da se povećavaju. Pomislila sam u sebi, dobro Ešli, možeš se nositi s ovim. Imala si ih nekoliko pre, ovo je život. Ti si šampion, koga briga? Ovo će biti sjajan trenutak… A onda ih je bilo sve više i više, mogle su se videti kako izlaze iz mojih gaćica, a zatim preko pupka, i raspala sam se zbog toga… Stalno sam ih spominjala i govorila svom timu: ‘Ne razumete. Nekad sam bila seks simbol, sada sam mašina za pravljenje beba sa strijama do pupka. Šta se događa?'“

Prisetila se da je to i dalje bila borba nakon porođaja:

„Planirala sam da se vratim na posao nakon osam nedelja, ali bila sam u lošem stanju, a kad sam se pogledala u ogledalo, i dalje sam se osećala kao da sam trudna. A ipak radim u industriji koja od mene očekuje da se vratim na posao u telu koje je ‘nazadovalo’ – pritisak koji nijedna žena, u bilo kojoj industriji, ne zaslužuje da oseća. Uvek sam se borila protiv nepravednih i nerealnih standarda, a opet, da budem potpuno iskrena, očekivala sam da će se sve vratiti na staro“, prenosi Story.hr.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram