„Kristalna“ koža: Novi bjuti trend iz Koreje za ten

Moda i lepota 03. maj 202122:50 > 17. maj 2021 11:50
Foto:Shutterstock

Blistava, čista i prozračna koža Korejanki postala je ideal lepote kojem teže žene širom sveta, njihova lica bez ijedne vidljive pore uvek izazivaju divljenje i podstiču nas da i same što kvalitetnije i pažljivije negujemo svoju kožu.

Iz Koreje nam je tako pre nekoliko godina stigao beauty trend „staklene“ kože koji znači čistu kožu bez vidljivih pora koja je blistava i prozračna baš poput komada stakla. Korejci su sada otišli korak dalje i predstavili nešto još bolje i savršenije – „kristalnu“ kožu. Ovakav kristalno čist, prozračan ten s neverovatno blistavim sjajem postiže se pravilnom rutinom nege kože koju uz malo znanja i vremena možete primeniti i sami kod kuće.

Osim što će koža i lice izgledati sveže, mladoliko i zdravo, taj poseban sjaj takođe je znak da je koža u top stanju što znači da ćete mladalački sjaj lakše zadržati godinama. Glavni savet za postizanje „kristalne“ kože je pronalaženje beauty rutine koja najbolje odgovara vašoj koži i doslednost u njenom sprovođenju. Sledeći naredna četiri pravila možete biti sigurni da ćete pronaći svoju idealnu rutinu i dobiti ten kristalno čistog sjaja.

1. Savršena kombinacija aktivnih sastojaka

Neka vaša rutina kombinuje dobru mešavinu obnavljajućih aktivnih sastojaka poput AHA kiselina i retinola, kao i sastojaka koji će dodatno obnoviti i nahraniti kožu. Birajte hidratantne maske, ceramide koji pospešuju zaštitnu barijeru kože te ulja za održavanje ravnoteže kože. Time ćete stvoriti jednu dobru, zaokruženu rutinu koja će koži pružiti sve što joj treba bez da preterate.

2. Masaža lica je ključna

Za postizanje tog jedrog, zdravog sjaja svakako će pomoći i jutarnja masaža lica koja će smanjiti natečenost. Za masažu lica koristite ulja koja revitaliziraju, pomlađuju i obnavljaju, a ulje koristite tako da ga lagano natapkate na lice te zatim valjkom masirate. Masirajte čvrstim, ali nežnim pokretima od brade prema uhu, koristeći veći pritisak kako idete prema gore. Ponavljajući po celoj strani lica, usresredite se na konture lica kako biste podstakli protok krvi i smanjili jutarnju natečenost.

3. Dodajte toner

Toner će osvežiti i rehidrirati kožu nakon čišćenja te je pripremiti za sve što sledi u vašoj rutini nege. Koristite tonik za posvetljenje i bogatu hidrataciju koji će koži pružiti sve što treba.

4. Neka bude jednostavno

Kada je reč o savršenoj rutini nege lica, više je reč o tome koje aktivne sastojke koristite, kada i kojim redom, a manje o tome koliko proizvoda koristite. Kod takve slojevite rutine potrebno je paziti koje sastojke kombinujete, u suprotnom možete iziritirati kožu i oštetiti njenu zaštitnu barijeru. Određene kombinacije proizvoda mogu biti štetne za kožu, pa svakako pročitajte etiketu sa sastojcima i pazite da se sastojci iz različitih proizvoda dobro slažu. Kada pronađete prave proizvode za vašu kožu, koristite ih prema redu viskoznosti, počevši od najređeg pa prema najgušćem, pazeći da se svaki sloj dobro upije pre nego nanesete sledeći.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.