Rizična haljina kraljice Leticije nosi važnu poruku

Moda i lepota 03. jun 202122:39 > 22:40
Kraljica Leticija
Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Pravila odevanja za članove kraljevskih porodica poprilično su stroga, pogotovo kada su u pitanju dame na visokim pozicijama. Princeze, vojvotkinje i kraljice često biraju odevne kombinacije kojima odaju počast u pojedinim situacijama pa ćemo ih, na primer, prilikom kraljevskih turneja često videti u bojama specifičnim za zemlju ili grad koje posećuju.

Osim svojim radom, one i svojom odećom šalju određenu poruku javnosti, ali pritom je važno da ostanu neutralne, ne dotiču se nikakvih kontroverznih tema i pažljivo biraju koga tako promovišu.. S obzirom na to da su itekako svesne da se svaka njihova kombinacija analizira do najsitnijeg detalja, jako dobro znaju da i izborom odeće mogu pokazati jasnu podršku pojedinim inicijativama, prenosi zadovoljna.hr.

APRAMP, kraljica Leticija

Foto: SOPA Images / Sipa Press / ProfimediaU tom kontekstu je haljina koju je kraljica Leticija nosila na sastanku Upravnog odbora Fondacije za borbu protiv zavisnosti od droga vrlo provokativna. Kraljica je počasna predsednica ove privatne i neprofitne fondacije koja od 1986. godine radi na prevenciji zavisnosti, a na sastanak je stigla u haljini iz kolekcije španskog dizajnera Ulisesa Meride koja je nastala u saradnji s udruženjem APRAMP.

Kraljica Leticija

Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova organizacija brine o ženama koje su žrtve seksualne eksploatacije, prisilne prostitucije i trgovine ljudima te radi na njihovoj reintegraciji u društvo. Leticijina haljina predstavljena je u sklopu kolekcije za jesen/zimu 2021./2022. godine pod nazivom Libre, a sve komade iz kolekcije napravile su 12 štićenica APRAMP-a koje su se uz pomoć organizacije školovale za zanimanje krojačice.

Kraljica Leticija
Foto: Jimmy Olsen/MPI / Capital pictures / Profimedia

„Hvala vam što ste unikatni rad žrtava prostitucije i seksualne eksploatacije učinili vidljivim“, poručila je organizacija kraljici koja je ovim potezom javno dala podršku njihovim štićenicama.

Leticija nikada nije oklevala da svojim uticajem pruži podršku i pomoć najosetljivijim i najugroženijim društvenim grupama, pa je njen rad sjajan primer članicama drugih kraljevskih porodica.