Money piece: Tehnika farbanja kad se dvoumite oko pramenova

Kosa
Foto: Shutterstock

Kraj leta je omiljeno vreme za mnoge žene da promenu frizuru. Nakon letnjeg odmora vraćamo se svakodnevnim obvezama i rutini, a povratak u svakodnevni život lepši je s novom, osveženom frizurom. Ako želite suptilnu, a opet primetnu promenu, možda će Money piece biti pravi izbor za vas.

Money piece ili face frame jedna je od onih tehnika bojenja koja stvara efekat osunčane kose što znači da ćete na taj način „produžiti leto“ u vašoj kosi. Naziv Money piece nastao je od ideje da za najmanje novca dobijete najveći efekat, piše Zadovoljna.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beauty Launchpad (@beautylaunchpad)

Naziv možda zvuči neobično, ali sam opis tehnike je jednostavan: reč je o izradi pramenova strateški oko lica, a može biti izvedena samostalno ili u kombinaciji s balajažom po celoj glavi. Za najlepši utisak važno je pravilno izvući pramenove i stvoriti prirodan kontrast koji nije prenaglašen.

Tajna je u suptilnim i gustim pramenovima koji se nalaze sa strane pored lica i u predelu „šiški“, otkriva Nikolina Perković, vlasnica frizerskog salona Nikas. Tehnika Money piece, dodaje Nikolina, može biti sjajan izbor za prve pramenove, bez bojenja cele kose, a savršeno će izgledati na gotovo svakoj boji kose, smeđoj, plavoj, bakrenoj.

Money piece će osvetliti lice, istaknuti oči i osvežiti ten, kaže Nikolina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CURL GOD (@lyssluvshair)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram