Kompletan vodič – koju obuću da nosiš uz široke pantalone

Pantalone
Foto: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

6 modela širokih pantalona i 6 cipela.

Nikad nije bilo lakše dostići šik stajling uz pomoć širokih pantalona. To možemo da vidimo na ulicama, ali i na modnim pistama. Ovaj model pantalona nudi osećaj slobode bez žrtvovanja glamura. Ipak, novi modeli koji su u trendu su najčešće s ekstremno dugčim nogavicama, pa je pitanje uz koju obuću ih nositi. Proverite kako da ih uklopite uz čizme, patike, mokasine i cipele na štiklu.

Modna kombinacija Điđi Hadid: široke pantalone + mokasine

Điđi Hadid
Foto: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Manekenka preferira meke materijale kada su u pitanju široke pantalone, nogavice su jako dugačke, a pojas leži na boku. Obuća je skrivena. Cipele koje nosi uz ovo su klasične mokasine, sa reckastim đonom koji doda par centimetara, zvek u toplim nijansama kože.

Viktorija Bekam – mama dobrih širokih pantalona

Viktorija Bekam
Foto: North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona nikada nije krila svoju ljubav prema širokim pantalonama. Uvek bira elegantne modele sa visokim strukom i crtom po sredini, što vizualno izdužuje figuru. U verziji odela ili u kombinaciji sa svilenom košuljom, Viktorija široke pantalone uvek nosi uz cipele s jako visokom štiklom.

I dok porub svojih pantalona Viktorija Bekam meri u milimetar, ima onih koji se radije fokusiraju na slojevitost, gde se „dodatna“ dužina prilagođava manžetnom. Višeslojna odeća je ponovo u modi, a ovo je elegantna interpretacija inspirisana orijentalnom estetikom. Bez kimona, ali uz midi kaput, crne pantalone i kratke gležnjače.

Kargo pantalone se ne nose samo uz patike

Pantalone
Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Model Bjanka Balti se odlučila za klasičnu kombinaciju – kargo pantalone i patike, ali u uličnom stilu su poželjni kontrasti, pa je kombinacija širokih pantalona koje liče na trenerku i belih cipela na štiklu pun pogodak.

Elegantne pantalone + vojničke čizme

Ovo je jedna od modnih kombinacija koju voli i generacija Z – široke pantalone sa crtom po sredini su transformisane u kežual odeću. Nose se uz majice, teksas jakne i vojničke čizme s pertlama, u našem delu sveta poznate kao cokule ili martinke.

Pantalone na pruge uz kaubojke

Konačno, klasične i elegantne pantalone na pruge, koje su 90-ih postale simbol kancelarijske odeće se potpuno menjaju ako se nose uz dramatične kaubojke sa špicastim vrhom i kosom potpeticom.

***

Bonus video: Kako u beogradskom ateljeu nastaje jedan šešir

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram