Kolinda u narodnoj nošnji ukrala šou u Kataru i poslala emotivnu poruku Trudou

Foto: Credit line: CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Džastine, nedostajalo mi je tvoje društvo".

Kolinda Grabar Kitarević već neko vreme je u Kataru gde bodri reprezentativce Hrvatske, a na utakmici protiv Kanade pojavila se u narodnoj nošnji, kako je ranije i najavila.

„Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odelo ili tradicionalno, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomatiji. Narodna nošnja veoma je prihvaćen način oblačenja u svečanim prilikama. Tako ćete me videti u tipičnim hrvatskim i crveno-belim kombinacijama odela i nošnji ili nežnim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, zašto da se uklopimo, kada možemo da se istaknemo? To vredi i za države i za pojedince“, rekla je Kolinda u Dnevniku Nove TV.

Bivša predsednica Hrvatske objavila je na Instagramu fotografije sa stadiona, a pored prelepe bele haljine sa crvenim vezom, svima je opis ispod slika privukao pažnju:

„Kakva sjajna utakmica na Svetskom prvenstvu. Preponosna sam na momčad Hrvatske. Kanada se hrabro borila. Džastine Trudou, nedostajalo mi je tvoje društvo večeras. Ponosno sam nosila narodnu nošnju iz Posavine, i predstavila naše nasleđe i nacionalne boje“, napisala je.

Kolinda je utakmicu gledala s predsednikom FIFA-e, a pre utakmice je pohvalila navijačku atmosferu.

Podsetimo, Kolinda je zbog posla morala da propusti prvu utakmicu svoje države na Svetskom prvenstvu, ali ni tada nije zaboravila da podrži fudbalere na društvenim mrežama.

***

BONUS VIDEO: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram