Kolagen – vaša tajna nege i lepote

Moda i lepota 22. maj 202209:00 > 09:08
Foto: Promo

Kolagen pruža snagu, stabilnost i strukturu našem telu.

Kolagen, glavni protein vezivnih tkiva, najzastupljeniji je u našem organizmu – čini oko 30% svih telesnih proteina. Pruža snagu, stabilnost i strukturu našem telu.

Naš organizam poseduje sposobnost sinteze i obnavljanja kolagena, ali vremenom, kako starimo, postepeno se taj kapacitet gubi. Ako pogledamo na primeru kože, statistika kaže da koža gubi 1% kolagena godišnje već nakon 25. godine života, dok nakon 40. godine drastičnije pada sinteza kolagena i na koži se primećuju dublje bore, smanjuju se tonus i elastičnost. Kao posledica gubitka kolagena, takođe se mogu javiti problemi sa smanjenom pokretljivošću i bolovima u zglobovima i kostima, kao i pad mišićne mase i snage.

Nameće se pitanje – da li brojni suplementi na tržištu daju povoljne efekte na zdavlje organizma i lepotu naše kože, i kako da izaberemo onaj pravi?

Količina kolagena koja se vremenom gubi, teško se može nadoknaditi ishranom jer je mogućnost apsorpcije kolagenih peptida iz namirnica ograničena. Zato je ipak preporuka odabir suplementa koji sadrži dovoljnu količinu malih molekula peptida kolagena, jer se na taj način postiže bolja apsorpcija i bioraspoloživost. Kolageni peptidi koji se unose u organizam suplementacijom koriste se, kako u medicinske, tako i u kozmetičke svrhe.

COLLAGENFIX®, tečni oblik kolagena za direktnu primenu, formulisan je na bazi bioaktivnih peptida (Fortigel®) u dozi od 5000 mg. Sadrži i hijaluronsku kiselinu, vitamin C, mangan i bakar, u kombinaciji koja je klinički ispitana i efikasna. Već nakon nekoliko nedelja primene dovodi do poboljšanja pokretljivosti zglobova jer pospešuje njihovu regeneraciju. Koža i kosa dobijaju kvalitetnu negu, zdrav i lep izgled.

Inovativna forma tečnog kolagena u kesici omogućava izuzetno komfornu i jednostavnu primenu – samo jedna kesica dnevno koja se konzumira direktno.

Starenje ne možemo zaustaviti, ali se ipak možemo izboriti da duže ostanemo mladi i aktivni. Počnimo već večeras, jednom kesicom tečnog kolagena pred spavanje.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram