Koji estetski tretmani lica daju zdraviju i lepšu kožu?

Tretman za trepavice, Foto: MICROGEN IMAGES / Sciencephoto / Profimedia

Estetski tretmani lica su osmišljeni tako da bezbedno, bezbolno i efikasno poboljšaju kvalitet kože pa da ona da lepši izgled, ublaži znakove starenja i odloži neminovne promene koje vremenom nastaju.

Reč je o postupcima koji se sprovode ambulantno, nisu agresivni i odmah daju dobre rezultate. Cilj im je nadoknada nedostajućih elemenata u koži uz pomoć kvalitetnih materijala i stručnim pristupom kvalifikovanih lekara koji prepoznaju potrebe različitih tipova kože koji biraju metode za najbolju negu.

Zbog čega estetski tretmani lica preporučuju već posle 30. godine?

Koža prirodno stari gubeći hijaluron i nivo kolagena. Rezultat toga su prve bore, nepravilnosti, fleke i isušivanje kože.

Estetski tretmani lica pomažu da se koža dubinski hrani i da se nadoknade vitamini i minerali koji nedostaju. Kada se sa njima započne na vreme tragovi starenja se odlažu, a promene su manje vidljive. Osim što su rezultati trenutno dobri, oni i dugoročno pomažu koži koja će i u zrelom dobu izgledati bolje i uz manje vidljivih promena.

Ipak, da bi tretman bio efikasan lekari moraju da pravilno procene tip i potrebe kože, a onda i da odaberu koji su to najbolji estetski tretmani lica koji će doneti željena poboljšanja.

Mezoterapija lica – obogaćeni hijaluron za dubinsku negu i revitalizaciju kože

Mezoterapija lica je jedan o najčešće korišćenih tretmana za dubinsku regeneraciju kože.

U dublji sloj kože se bezbolno, tankim iglicama, ubrizgava mezo-koktel. Njega sačinjava hijaluron koji je obogaćen vitaminima, mineralima, antioksidantima, aminokiselinama i tako hrani kožu određene regije lica. Nutrijenti se raspoređuju uz pomoć krvnih sudova pa transformacija započinje u dubljim slojevima kože.

Nakon što se primeni mezoterapija lica, koža je hidrirana, podstiče se proizvodnja kolagena pa se dobijaju višestruke prednosti – popunjavanje bora, ublažavanje hiperpigmentacionih fleka, smanjenje pora, uz veću elastičnost kože i jedrinu.

Može se primeniti u svim uzrastima, za sve tipove kože i kombinovati sa drugih estetskim tretmanima za najbolji rezultat. Zbog toga lekari često preporučuju mezoterapiju lica kao najpotpuniji način pravilne nege kože.

Tretmani koji takođe neguju kožu i često se koriste

Estetski tretmani lica se sve češće primenjuju kao odlična zamena za agresivne hirurške intervencije. Za razliku od njih, sa ne-invazivnim postupcima se postižu blage korekcije i isključivo poboljšava kvalitet kože.

Pored mezoterapije, pacijentima se često preporučuje i ubrizgavanje čistog hijalurona ili botoksa kao metod delovanja na površinski sloj kože. PRP tretman je takođe sve popularniji jer se u kožu ubrizgava sopstvena krvna plazma pa se trombociti aktiviraju i uspešno regenerišu epiderm.

Važno je zakazati pregled i konsultovati se sa stručnim osobama, lekarima koji imaju uspešne rezultate i zadovoljne klijente kao najbolji način promocije. Na taj način se osigurava pravilno negovanje kože i dugoročno dobri rezultati za fantastičan izgled u svakom životnom dobu.

Zdrava koža je lepa koža pa pored nege lica u kućnim uslovima, treba posetiti i stručnjake koji će da daju stručno mišljenje o kozmetičkim načinima za negu lica i tela. Njihovom pravilnom primenom i kombinovanjem se postižu dugoročno dobri rezultati i negovan izgled koji se vidi. To je najbolji način isticanja prirodne lepote lica i naglašavanje prednosti koje svako u sebi poseduje.