Koje sve aparate danas koriste žene zarad ulepšavanja

Foto:Shutterstock

Danas žene imaju na raspolaganju razne aparate za ulepšavanje koji im pomažu da se brzo i lako transformišu u svoje najbolje verzije. Ovi aparati se koriste za oblikovanje kose, noktiju, kože, obrva i drugih delova tela.

Jedan od najčešćih aparata koje žene koriste su pegle za kosu. One omogućavaju ženama da svoju kosu isprave ili uviju, a mnoge modele pegli mogu koristiti i za kreiranje različitih frizura. Postoje i aparati za kovrdžanje kose, poput figara i lokni, koji se koriste za kreiranje lepih kovrdža.

Još jedan popularan aparat je fen za kosu, koji služi za sušenje kose. Ovi fenovi mogu imati različite brzine i temperature, što omogućava ženama da prilagode toplotu svojim potrebama. Mnoge žene takođe koriste difuzore za feniranje, koji pomažu u oblikovanju prirodnih talasa i kovrdža.

Uz ove aparate za kosu, žene koriste i razne aparate za nokte, poput turpija, gel lampi i uređaja za uklanjanje laka za nokte. Ovi aparati omogućavaju ženama da brzo i lako kreiraju različite manikire i pedikire.

Za negu kože, žene koriste razne aparate, poput četkica za čišćenje lica, mikrodermoabrazije i uređaja za stimulaciju kože. Ovi aparati pomažu u uklanjanju nečistoća sa lica, uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšanju cirkulacije.

Obrve su takođe deo ulepšavanja, a žene koriste razne aparate za njihovo oblikovanje, poput pinceta, voska i trimerica. Ovi aparati omogućavaju ženama da oblikuju obrve po svojoj želji.

Ukratko, danas žene imaju na raspolaganju širok spektar aparata za ulepšavanje koji im omogućavaju da brzo i lako stvore različite frizure, manikire, pedikire i druge stilove. Korišćenje ovih aparata nije samo način da se izgleda lepše, već i način da se pokaže kreativnost i eksperimentisanje sa različitim stilovima i izgledima.

Kako se pravilno koristi epilator

Epilator je popularan aparat za uklanjanje dlačica koji omogućava dugotrajne rezultate u uklanjanju dlačica u odnosu na britvice i depilacijske kreme. Međutim, pravilna upotreba epilatora zahteva nekoliko važnih koraka kako bi se izbegla iritacija kože i bol. U nastavku su detaljno objašnjeni koraci za pravilno korišćenje epilatora.

Priprema kože

Pre početka upotrebe epilatora, kožu treba pripremiti. Preporučuje se da se koža opere blagim sapunom i vodom kako bi se uklonili svi tragovi ulja ili kreme sa kože. Takođe, korisno je napraviti piling kože kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i omogućio lakši pristup dlačicama.

Pravilno držanje epilatora

Pravilno držanje epilatora ključno je za uspešno uklanjanje dlačica. Epilator bi trebalo držati pod uglom od 90 stepeni u odnosu na kožu. Epilator bi trebalo držati čvrsto, ali ne prejako, tako da se ne ošteti koža. Takođe, važno je usmeravati epilator u suprotnom smeru rasta dlačica.

Uklanjanje dlačica

Nakon pripreme kože i pravilnog držanja epilatora, moguće je početi sa uklanjanjem dlačica. Epilator bi trebalo postepeno pomerati po koži u malim krugovima. Dlačice bi trebalo uklanjati u malim sekcijama, kako bi se izbegao prevelik pritisak i iritacija kože. Treba napomenuti da epilator ne bi trebalo da se koristi na osetljivim područjima, poput lica, pazuha ili bikini zone, gde koža može biti osetljivija i podložnija iritacijama.

Hidratacija i nega kože

Nakon što se ukloni većina dlačica, kožu treba negovati i hidrirati. Preporučuje se upotreba hidratantne kreme ili losiona kako bi se izbegla iritacija kože i sprečilo urastanje dlačica. Takođe, korisno je izbegavati sunčanje ili druge aktivnosti koje mogu izazvati iritaciju kože u narednih 24 sata nakon upotrebe epilatora.

Ukratko, pravilna upotreba epilatora zahteva pripremu kože, pravilno držanje epilatora, postepeno uklanjanje dlačica i negu kože nakon upotrebe. Pravilna upotreba epilatora može pružiti dugotrajne rezultate u uklanjanju dlačica, ali takođe može izazvati neugodne iritacije kože ako se ne koristi ispravno. Zato je važno pridržavati se ovih koraka kako bi se postigao najbolji mogući rezultat i izbegle neugodne posledice.

Važno je napomenuti da epilator nije prikladan za sve osobe i da neke osobe mogu imati veću osetljivost na bol i iritacije kože. Takođe, epilator ne bi trebalo koristiti na oštećenoj koži ili ako postoji neka kožna bolest.