Nena pravi magiju na licima najlepših Srpkinja, a izgleda kao holivudska zvezda

Foto: Antonio Ahel/ATAImages; Filip Krainčanič/Nova.rs; printscreen/Instagram/nenailic; Nova TV

Ona je uvek iza kamere, a izgleda kao glumica.

Nina Janković, Jelena Đoković, Sloboda Mićalović i mnoge druge poznate žene sa uvek besprekornom šminkom, koja im naglašava najlepše crte lica, imaju jednu zajedničku omiljenu osobu – ili bolje rečeno – imaju Nenu Ilić, make-up čarobnicu.

Nena Ilić je započela svoju karijeru 2000. godine, nakon što je na nagovor prijatelja završila kurs kod Marka Nikolića.

Ipak to nije došlo iznenada, ona je oduvek gajila ljubav prema umetnosti, iz tog razloga je i završila dizajn odeće na Višoj tekstilnoj školi u Beogradu.

Nena stoji iza najvećeg broja kampanja, snimanja, reklama i editorijala, bila je član delegacije, čak i Eurosonga 2007, 2008, 2009 i 2011. A kada pogledate njen Instagram jasno vam je zašto sve naše zvezde imaju puno poverenje u nju. Uz pomoć četkica i make up proizvoda ona stvara pravu magiju, pritom naglašava prirodnu lepotu svake žene. Iako verovatno često koristi veće količine šminke, to na prvi pogled ne možete primetiti jer preferira beauty look koji podrazumeva lagane konture i blage prelaze. Takođe sam zapazila da je njena glavna prednost izuzetna preciznost i pedantnost, kao i savršeno kombinovanje boja koje se perfektno utapaju uz vaš ten.

Ipak, Nena ističe da bez perfektne kože ne možete imati ni dobru šminku. Vrlo često deli slike na kojima nema ni trunku šminke i jasno je da posebno pažnju obraća na održavanje zdrave i mladolike kože. Obavezna je svakodnevna nega, čišćenje šminke, održavanje kože svakodnevnim nanošenjem krema. Poželjan je odlazak kod kozmetičara, posebno preporučujem biološki tretman. Sjajno ga je uraditi par dana pre profesionalnog šminkanja. Lice će biti osveženo i dobiće novi sjaj. Dakle, ne–nikako medicinski tretman pre šminkanja, poželjan je samo biološki, istakla je za Jedan frajer i bidermajer.

Kao prava umetnica, Nena traži inspiraciju u svemu što je okružuje, prolaznicima, muzici, filmovima, a glavni make up uzor joj je Kevynu Aucoin, čije knjige smatra neophodnom literaturom.

Ona ne samo da od svake žene pravi pravu divu, već i sama izgleda baš tako. Uverite se sami.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram