Ko je najlepša veterinarka Srbije koju su svi pomešali s Jelenom Karleušom

Foto: Nova.rs

Neverovatna transformacija veterinarke na pisti.

Mia Niketić je doktorka veterine i model, koja nas je sinoć, na otvaranju 50. Beogradske nedelje mode, oduševila neverovatnom transformacijom.

Najlepša veterinarka Srbije koja je inače brineta duge i bujne kose, sinoć se prošetala pistom u atraktivnoj kombinaciji sa psom i plavom perikom. A plava kratka frizura sa šiškama totalno je promenila njen izgled, i dovela do toga da bude ne samo zapažena već i da je mnogi pomešaju s Jelenom Karleušom.

Mia inače iza sebe ima uspešnu karijeru modela, a kako je uspela da je uskladi sa svojom prvobitnom profesijom, otkrila je za portal Zadovoljna.rs.

„Neretko mi kažu da me zamišljaju u nekoj firmi, doteranu, na štiklama, a ne okruženu životinjama. Manekenstvom sam počela da se bavim kada sam upisala gimnaziju i još od onda sam učila kako da uskladim posao sa obavezama u školi. Naravno, obaveze oko fakulteta su dosta zahtevnije i ozbiljnije, međutim u svakom slučaju se sve svodi na dobru organizaciju. Nekada je potrebno odreći se kog sata sna, ponekad nekog druženja, treninga, omiljene serije, ali vas postojanje nekog višeg cilja održava i tera da idete napred“, govori Mia.

Mia Niketić Foto: Marija Zdravković – shootwithkitty

Ona je vrlo svesna predrasuda koje okružuju posao modela – uglavnom se misli da su manekenke tu samo da budu prelepe na slikama, ukazuje Mia.

„Predrasuda će uvek biti, ali sam veoma srećna što ih je, kako odmiče vreme, sve manje i ljudi su se dosta navikli na činjenicu da posao nije taj koji te definiše kao osobu i čak su mnogi oduševljeni kada čuju za neobičan spoj te dve profesije. Postoji stereotip da su manekenke tu samo da bi bile lepe, pa se većina iznenadi kada čuje čime se bavim kada se kamere i reflektori ugase“, kaže nam.

Tokom studija, Mia nikada nije doživela neprijatne situacije jer se bavi manekenstvom. A sada od svojih kolega veterinara ima samo podršku.

„Imam divan odnos sa kolegama i veliku podršku šefa katedre na kojoj sam zaposlena, profesora dr Zorana Stanimirovića. Oni uvek sa radošću isprate svaki moj manekenski angažman na čemu sam im posebno zahvalna. I ne samo da nema problema, već me rado pozovu da učestvujem i kada se rade neka snimanja u okviru Fakulteta“, otkriva.

Mia Niketić Foto: Dragan Petrović

Inače je ćerka uspešnog veterinara, a kaže da je u poslu „još mlada i zelena“.

„Svaki pacijent je novi izazov, priča za sebe, a najveći izazov od svih jeste da to bude priča sa srećnim krajem“, kaže Mia.

Mia je po svim parametrima prava lepotica, ali nekada u svetu manekenstva ni to nije bilo dovoljno. Ispričala nam je užasno iskustvo koje najbolje dočarava koliko taj svet ume da bude surov – čak i kada si rođen za njega.

„Bila sam na kastingu za reviju naše renomirane kreatorke, koja mi je tom prilikom oštro odbrusila kako sam debela i kako su mi kukovi ogromni. Imala sam 17 godina i u tom uzrastu komentari takvog tipa dosta mogu narušiti samopouzdanje i iskriviti sliku koju imamo o sebi i svom telu. Srećom, nisam dozvolila da me to obeshrabri, već sam shvatila da sa takvim ljudima jednostavno ne želim nikad ni da sarađujem“, govori Mia.

Mia Niketić Foto: Marija Zdravković – shootwithkitty

Mia priznaje i da je čula zajedljive komentare od strane drugih žena, ali nikada direktno. A kompliment od žena joj je najdraži.

Na negativne komentare se ne osvrće, već gura napred, i zato je uspešna i ispunjena devojka.

***

BONUS VIDEO: Oskar haljina koja je izgledala kao džinovska alga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram