Ko je mlada grofica koja je zasenila najlepše žene na Nedelji mode u Milanu, a zovu je moderna Marija Antoaneta

Foto:Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ćerka grofa koji je osvojio Oskara za režiju izgleda bolje od mnogih modela, a zbog ljubavi koju gaji prema retro modi prozvali su je - moderna Marija Antoaneta.

Lara Kozima Henkel fon Donersmark je devojka koja je privukla veliku pažnju na aktuelnoj Milanskoj nedelji mode. Ova mlada plavuša je rođena 2003. i grofica je iz austro-nemačke porodice katoličke aristokratije. Otac joj je reditelj Florian Henkel fon Donersmark koji je osvojio Oskara za strani film 2007. godine.

Lara je stažistkinja u Dioru, influenserka „plave“ krvi koja poseduje jaku harizmu i šarm. Modni svet Milana ju je primetio već prvog dana Nedelje mode kada se pojavila u prvom redu na reviji Antonija Marasa. Nosila je neobičnu, a istovremeno savršenu haljinu u stilu 50-ih godina prošlog veka uz koji je uklopila crni slamnati šešir širokog oboda i duge crne kožne rukavice. Prosto je bilo nemoguće da ostane neprimećena.

grofica
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Modni profesionalci nisu ostali ravnodušni prema njoj, posebno kada su popodne istog dana imali priliku da je ponovo vide, ovoga puta u prvom redu revije Del Core. Za tu reviju obukla je crnu haljinu od čipke koja se uvija oko tela, a ukrašena je volanima sa resama. Uz to – klasične crne čizme i sunčane naočare.

Za Laru Kozimu, Milano je već treća stanica u modnim prestonicama u 2024. godini. Pre sletanja u Italiju, ona je bila na Nedelji visoke mode u Parizu i u Engleskoj na prošlonedeljnoj Londonskoj nedelji mode. I tu je svojim izborom garderobe i aksesoara dominirala. Za Laru često kažu i da po stilu podseća na Grejs Keli, ali uz moderan, buntovnički obrt.

grofica
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njene društvene mreže su potpuno uronjene u svet mode. Grofica je veoma popularna na TikToku i Instagramu, gde je takođe – zbog svog aristokratskog porekla i bogatstva jako brzo postala meta hejtera koji je žestoko optužuju da nije ništa drugo do „nepo beba“ i „old money“ sumnjivog porekla. Bilo je i onih koji su njenu porodicu povezivali sa nacistima, ali ona je to kategorički porekla.

grofica
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Za mladu groficu, veza sa modom je dugogodišnja – uvek je bila strastvena prema odeći i aksesoarima. Lara Kozima je zapravo pohađala Parsons školu dizajna u Njujorku, gradu koji ona naziva svojim domom zajedno sa Parizom. Veoma je bogata, ali i buntovna.

gorfica
Foto: Jeremy Melloul / Bestimage / Profimedia

Na jednoj fotki koju je objavila skače sa jedne sofe od plavog somota na drugu u ultraluksuznoj sobi nameštenoj u stilu osamnaestog veka, dok smo je na drugom snimku videli i kako sama šiša svoju dugu plavu kosu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram