Klasika je dosadna: Gde kupiti kapute u koje će svi gledati

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

S kaputima i jaknama uvek igramo na sigurno - što je velika greška. Upravo su ovi ključni zimski komadi dobar način da se izdvojimo iz mase. Razbijte dosadu neutralnih boja smelom investicijom u kaput jarke boje ili dezena.

Kaputi u nesvakidašnjoj nijansi inspirisaće vas na maštovite i drugačije autfite. Samo vam se naizgled može učiniti da su teški za kombinovanje.

Zapravo, lako ćete ih nositi sa monohromatskom odećom ukoliko tog dana baš nemate inspiracije. Moćan kaput biće jedan od glavnih razloga da sa nestrpljenjem čekate zimu.

U srpskim radnjama pronašli smo nezaboravne modele – pogledajte da li vam se neki dopada.

Boje!

Jarke nijanse vaših omiljenih boja dobar su način da pozovete malo uzbuđenja u sumorni zimski ormar. Ukoliko volite pink boju, zablistaćete u ciklama Liu Jo kaputu (Fashion&Friends), ili nežnom Orsay modelu.

Foto: Fashion&Friends
Foto: Orsay

Ljubičasta boja u Massimo Dutti verziji izgleda šik i sanjivo, a Ermanno Scervino (Remiks) ima kaput koji podseća na predimenzioniranu košulju – što izgleda jako dobro uz sportske komade.

Foto: Massimo Dutti
Foto: Remiks

Ove sezone svi nose zeleno – pa ćete s kratkim Zara kaputom biti u koraku s trendovima. Za najhrabrije, Pinko (MiaMaya) žuti kaput je statement komad bez premca.

Foto: Zara
Foto: MiaMaya

Dezeni!

Kaput s dezenom daće vam polet koji nam jako fali kad je napolju hladno. Nema sumnje da će probuditi u vama street style zvezdu. Recimo, Iva Stefanović (Koncept 45) dizajnirala je smeli kaput s zmijskim printom, dok Tommy Hilfinger (Fashion&Friends) ima karirani model stvoren za pank princeze.

Foto: Koncept 45
Foto: Fashion&Friends

Cvetne motive retko vidimo na kaputima – ali ih čine odećom koju ćemo nositi i u prvim danima proleća. Zara i The Abito (MiaMaya) imaju modele sa orijentalnim šmekom koji vas bez dileme stavljaju u centar pažnje.

Foto: Zara
Foto: MiaMaya

Pomerena klasika

Ukoliko jarke boje i dezeni ipak nisu za vas, ali želite kaput koji se ipak razlikuje od klasičnih modela – imamo rešenje. Partizia Pepe (Fashion&Friends) dugi kaput je po kroju klasika, a boja je upečatljiva, ali mirna. Tiffany kaput na pametan način kombinuje neutralne boje, tako da izgledaju sveže.

Foto: Fashion&Friends
Foto: Tiffany

Karirani dezen u pastelnim nijansama krasi Pull&Bear kaput koji se lako kombinuje uz sve, dok sivi Weekend Max Mara (MiaMaya) model odiše udobnošću, a zbog detalja nimalo nije dosadan.

Foto: Pull&Bear
Foto: MiaMaya

***

Bonus video: Pravilno feniranje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram