Kejt Vinslet bira šminku u zavisnosti od menstruacije

Kejt Vinslet
Kejt Vinslet Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Kejt Vinslet oduševila je svet svojom poslednjom ulogom u seriji "Mer iz Istauna" - odbila je ulepšavanje u postprodukciji i prikazala svoj viseći stomak. Međutim, glumica kao i svaka žena ima svoje bjuti rituale i voli da bude doterana, a neke njene navike su jako neobične.

Kejt je nedavno u intervjuu za Allure otvoreno govorila o starenju, kao i o činjenici da zbog pandemije više ne prepoznaje svoja stopala.

Nije uspela da ode na pedikir tokom zatvaranja zbog koronavirusa.

„Moja stopala trenutno izgledaju neprepoznatljivo. Toliko su užasna“, rekla je.

Vinslet je naučila da prestane da opsesivno opservira svoju kožu i sada ima zdraviji, pozitivniji stav o starenju.

„Primetila sam kako se moje lice malo više menja u poslednjih godinu dana, jer sam jednostavno imala više vremena sama sa sobom da obratim pažnju na te stvari. Ono što sam otkrila je da, na moje olakšanje, jednostavno postajem sve bolja prema sebi. Sada sam u godinama u kojoj se stvari stalno menjaju. Koža na vratu mi je sada zaista drugačija, a i zadnjem delu ruku je potrebna ozbiljna nega“, kaže.

Uprkos tome što je primetila ove promene, Vinslet naglašava da nema želju da vrati sat nazad ili da bilo šta promeni. Uživa u tome kako izgleda trenutno i pokušava da živi u trenutku.

Prija joj što ne mora stalo da se šminka, ali oseća se zahvalnom danima kada to čini, jer joj je proces nanošenja proizvoda zabavan. Kaže da redovno odvoji vreme da se poveže sa svojim odrazom u ogledalu, da se pogleda u oči i „vodi tihe razgovore sa sobom“.

Inače, kada ima užurban raspored, Vinslet se jedva pogleda u ogledalo – brzo opere zube, umije se i izađe napolje.

Ona ipak obožava karmine. Naginje ka ružičastim i bež nijansama.

„Imam prilično definisan Kupidov luk, pa smatram da ako koristim olovku ili četkicu za usne, to izgleda previše strogo. Volela sam takav izgled dok sam bila mlađa, ali sada mi se zapravo ne sviđa takav savršen izgled usana“, rekla je.

Što se tiče pudera, prvo ga nanosi četkicom, ali ga izjednači prstima. Uvek ima pudere u dve nijanse – ali ne za leto i zimu. Zapravo, ona bira puder prateći svoj menstrualni ciklus.

Ideja koja stoji iza ove metode, koju je Vinslet intuitivno smislila u proteklih 10 godina, zapravo je prilično jednostavna za razumevanje.

„Na početku mog ciklusa moja koža je mnogo ujednačenija. Sredinom mog ciklusa sve se malo upali, pa pomešam nekoliko tonova pudera“, objasnila je svoj neobičan trik.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram