Kaput u kojem ćeš izgledati kao million dolara

Foto: Dušan Stević

Srpski dizajner Stefan Đoković ima novu kolekciju koja će vas opčiniti svojim suptilnim glamurom - ovo su komadi za žene koje ne prate trendove, već ih same postavljaju.

„Ideja mi je bila da pokažem koliko ready to wear dnevna odeća može takođe biti glamurozna“, priča nam dizajner čije komade rado nose poznate Srpkinje.

Pročitajte još:

Njegova kolekcija za sezonu hladnih dana donosi savršeni miks praktičnosti, kvaliteta i seksepila. Nama se čini da bi sve komade iz Đokovićeve kolekcije rado ponela žena poput Melanije Tramp. Idealna je za obogaćivanje vašeg poslovnog garderobera –  jer je čine kaputi, odela, pantalone i haljine klasičnih krojeva ali uz zanimljive obrte, kako nam je ispričao Stefan.

„Možda bih izdvojio kapute kao centar kolekcije i kao toplu preporuku za ove hladne dane“, dodaje.

I to sa razlogom – mi smo se na prvi pogled zaljubili u roze kaput koji je apsolutna zvezda kolekcije. To je jedan od onih komada koji istovremeno mogu biti romantični ili buntovni, u zavisnosti od stajlinga. Zbog svog kroja i oversize revera, dostojan je članice kraljevske porodice.

Foto: Dušan Stević

Kaput vam možda deluje kao pravo malo umetničko delo, a ne čudi s obzirom na inspiraciju iza kolekcije.

„Rad i lik slikarke Tamare de Lempicke su bili inspiracija za kolekciju, ponajviše njeni autoportreti, što sam prikazao na promociji pre mesec dana uz stilizaciju koja bi odgovarala tom vremenu. Lempicka je uvek bila pojava za sebe, bila je specifična pojava i u tadašnjem društvu, a i u svetu umetnosti. Određenim akcentima na krojevima poput jakih ramena, širih pantalona, svilenim haljinama i bluzama želeo sam da dočaram to doba“, otkriva Stefan Đoković za naš portal.

Foto: Dušan Stević

Taj duh autentičnosti i nezavisnosti Stefan želi da vidi i u ženama koje nose njegovu odeću.

Pročitajte još:

„Žena koja nosi moju kolekciju je aktivna nezavisna, sposobna, samosvesna. Ima upečatljiv stil ne prati modu po svaku cenu već i sama postavlja trendove. Trend je u njenom garderoberu prisutan u detaljima. Komadi koje poseduje satkani su od onih nasleđenih od bake kao i novih komada koje će ostaviti svojim pokoljenjima“, slikovito je opisao.

Kao što je i rekao, on stvara odeću koja traje i koja se zaista može nositi kroz generacije – kolekcija je izrađena od najkvalitetnijih materijala poput vune, kašmira, svile, a od boja pored neutralne crne, krem, braon i sive dominiraju narandžasta i ciklama. Modeli se lako mogu preneti iz dnevne u večernju kombinaciju uz drugačiji stajling, ukazuje Stefan Đoković.

Foto: Dušan Stević

Predložio nam je i par zanimljivih stilističkih trikova koje možemo isprobati ove jeseni i zime.

„Neka to budu izrazito ženstveni detalji u kosi poput koloritne marame kojom ćete vezati rep, šešir, beretka (koja je ponovo hit u svetu), kao i rukavice“, savetuje dizajner.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram