Kako živeti u skladu sa prirodom

Foto:Promo

Još su filozofi i mislioci iz starih vremena verovali da smo svi deo jednog istog univerzuma i da su zakoni prirode isti za sve. Na primer, stoicizam nas uči da ne komplikujemo život i trošimo životnu energiju na stvari na koje ne možemo da utičemo. Ne možemo da biramo roditelje na primer, ali možemo da kontrolišemo svoju prirodu i da se na najbolji mogući način bavimo sopstvenim životom, željama, navikama…

Istina je da postoji mnogo toga što i uz najveću volju i trud nećemo moći da promenimo, ali postoji i veliki deo onoga na šta itekako možemo da utičemo. Istina je, takođe, da jedna osoba sama ne može da promeni svet, da zaustavi izumiranje neke životinjske vrste, da spreči zagađenje reka i okeana, ali može da pokrene promene koje želi da vidi u ovom svetu. Dakle, moramo da počnemo od sebe i „svog dvorišta“.

Živeti u skladu sa prirodom je vec duže vreme „u trendu“ i – dobro je da je tako! Na svakom ćošku možemo da vidimo eko-poruke i pozive na akciju – ne bacajte plastične kese, očistimo mora… Čak oni koji “nisu od akcije” ne mogu a da ne odreaguju koristeći na primer platneni ceger. U svakoj grani industrije se dešavaju značajne promene na planu ekologije. Mobilni operateri recikliraju stare uređaje i podstiču potrošače na takve aktivnosti pružajući im dodatne pogodnosti pri kupovini. Većina preduzeća prelazi na elektronske račune a u mejl prepiskama se već odavno odomaćio “poziv” da se smanji štampanje i trošenje papira. Mnogo je pozitvnih primera, i svakom treba aplaudirati i podsticati dalje napore u očuvanju prirode kakvu poznajemo.

Foto:Promo

„Zelenom“ pokretu se pridružila i kompanija TZMO sa svojom linijom bella BiObased higijenskih uložaka. Naime, bella BiObased proizvodi su ekološki prihvatljivi od samog trenutka njihovog kreiranja. Ciklusni ulošci su napravljeni od najmanje 60% obnovljivih izvora, odnosno od najmanje 80% dnevni. Čak je i samo pakovanje bella BiObased od biorazgradivog kartona. Korišćenjem tehnologije zasnovane na obnovljivim sirovinama prirodnog porekla, štede se neobnovljivi resursi planete i doprinosi se smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Nemojte da vas iznenadi crveno-plavi znak sa kornjačom na kutiji bella BiObased uložaka – u pitanju je SUP oznaka da postoji određeni procenat plastike u obeleženom proizvodu. Na sreću, ovu oznaku ćete sve češće sretati između ostalog i na higijenskim proizvodima za jednokratnu upotrebu (kao što su ulošci). Ova ikonica treba da doprinese smanjenju količine otpada koji završava u morima, jer im je namena da jasno naznače gde se odlažu upotrebljeni proizvodi i da pokažu posledice njihovog nepropisnog odlaganja.

Foto:Promo

Higijenski ulošci bella BiObased su ujedno i prvi ciklusni i dnevni ulošci na našem tržištu čiji je gornji sloj od 100% bambusa! Bambus je nežan prema koži, obezbeđuje udobnost a poseduje i prirodna antibakterijska svojstva, te omogućava koži da diše. Dakle, ako tražite proizvod koji brine i o prirodi ali i o vama samima, koji ne sadrži hlor, bez parfema je i dermatološki testiran – ne tražite dalje: bella BiObased ultra-tanki higijenski ulošci su odgovor na vaše zahteve.

Brinete da li ciklusni ulošci bella BiObased mogu da isprate vaše potrebe? Nemojte. Oni imaju više
kvalitetnih slojeva koji doprinose sigurnosti dama “u onim danima”. Ispod sloja materijala od netkanog bambusa nalazi se pamučni sloj, pa viskozno-celulozno jezgro sa odličnom moći upijanja. Zahvaljujući velikim krilcima, ulošci se mogu odlično pričvrstiti za donji veš, dok perforacija u gornjem sloju omogućava da tečnost brzo prodire do upijajućeg jezgra. Posebna struktura samog jezgra poboljšava ravnomernu distribuciju tečnosti.

Na kraju ali ne i najmanje važno, u proizvodnji bella BiObased nisu korišćene sirovine životinjskog porekla (svi ulošci su veganski).

Da se vratimo na početak: u ovom našem divnom i ludom svetu, samo su promene konstantne. Na nama je kako ćemo se nositi sa njima. Ali, na nama je i da iskoristimo vreme koje imamo na raspolaganju na najbolji mogući način i da živimo život koji želimo, u skladu sa nama samima i sa prirodom. Nemate šta da čekate: tražite najbolje od sebe i za sebe. Verujemo da bella BiObased može da bude dobar saveznik na ovom putu.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

TikTok

Pinterest

Instagram