Kako zimi neguje lice Hejli Biber

Moda i lepota 11. dec 202012:59 > 11. maj 2021 12:10
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zima je period kada je našoj koži potrebna posebna nega, a odlične savete za zimsku bjuti rutinu ima Hejli Biber.

Mankenka je u Instagram storijima pokazala šta dodaje svojoj nezi kože u zimskim mesecima kako bi sprečila suvoću i dehidrataciju.

Za početak nanosi hidratantnu masku na celo lice. Međutim, kožu oko očiju neguje na poseban nčin – koristi popularne maske namenjene za to područje, i obavezno ih ostavi 10 minuta ispod svakog oka.

Foto: haileybieber Instagram / printscreen

Sledeći korak je ključan – ona nanosi peptidni serum zajedno sa hidratantnim serumom sa niacinamidom na vlažnu kožu. Nije jasno da li se odnosi na jedan serum koji sadrži oba sastojka, ali iz posta se čini da su to dva odvojena koraka.

Pročitajte još:

Peptidi su aminokiselina koju vaša koža koristi za izgradnju kolagena i elastina, što znači da serumi koji sadrže taj sastojak mogu pomoći koži da izgleda zategnutije.

Niacinamid je još jedan snažni sastojak: podržava kožnu barijeru, poboljšava teksturu i može pomoći u uravnoteženju proizvodnje ulja.

Nakon ova dva seruma, Hejli koristi laganu hidratantnu kremu sa SPF-om, koja bi, bez obzira na priliku ili sezonu, uvek trebala biti deo vaše rutine zaštite kože.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram