Kako ukloniti naslage s nakita i vratiti mu stari sjaj

Moda i lepota 05. jan 202212:30 > 15:54
nakit
Foto: Grafoto / ImageSource / Profimedia

Ukoliko svakodnevno nosite nakit, verovatno ćete nakon određenog vremena primetiti da je promenio boju, odnosno postao prljav. To je pokazatelj da bi trebalo da ga očistite i vratite mu stari sjaj.

Srećom, za čišćenje većine komada nakita nisu potrebna skupa sredstva niti posebne četkice. Zapravo, većinu ovih stvari verovatno već imate kod kuće.

Šta je potrebno

Staklena posuda

Soda bikarbona

Antibakterijsko sredstvo za čišćenje

Deterdžent za sudove

Pasta za zube

Četkica za zube

Belo sirće

Čiste krpe

Metoda 1: Soda bikarbona + voda

Stavite nakit u posudu s vodom i dodajte sodu bikarbonu. Sačekajte nekoliko minuta i onda osušite krpom.

Metoda 2: Antibakterijsko sredstvo za čišćenje

Naspite malo antibakterijskog sredstva u posudu. Stavite nakit i sačekajte pet minuta. Ubrzo bi trebalo da primetite kako prljavština spada s njega. Zatim nakit isperite hladnom vodom i osušite krpom.

Metoda 3: Deterdžent i voda

Ova metoda je odlična za čišćenje zlatnog i platinastog nakita, jer se lako može izgrebati. Koristite četkicu za zube s mekim vlaknima ili krpu kako biste ukloniti sve naslage. Isperite i osušite, iše klix.ba.

Metoda 4: Pasta za zube

Koristite pastu za zube za čišćenje nakita koji nije napravljen od zlata ili srebra. Uzmite četkicu za zube s mekim vlaknima i nanesite pastu na nakit. Isperite vodom i osušite.

Metoda 5: Sirće

Naspite belo sirće do pola šolje i dodajte dvije kašike sode bikarbone. Zatim ubacite srebreni nakit i sačekajte najmanje dva sata. Isperite hladnom vodom i dobro osušite krpom.

BONUS VIDEO: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram