Kako se oblače najbogatije mame na svetu i zašto trenutno svi žele da kopiraju njihov stil

Foto: Backgrid/MEGA / The Mega Agency / Profimedia SplashNews.com / Splash / Profimedia MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bolje izgleda nego što zvuči.

Zamislite skupe, luksuzne cipele bez ikakvog logotipa i neprepoznatljivu ali besprekorno skrojenu košulju. To bi ukratko bio trend koji danas nazivaju „bogata mama“, a koji pozajmljuje neke principe tihog luksuza i spaja ih sa snažnim vibracijama koje emituje matrijarhat – ne kači se sa mnom.

Kada se klasični komadi podižu skupim aksesoarom, u većini slučajeva upadljivom luksuznom torbom, i to je stil bogate mame. Trik je u tome da na skupoj torbi nema upadljive šnale koja pokazuje o kom brendu se radi, a što je još važnije – one su funkcionalne i  omogućavajući zaposlenim mamama da ponesu sve osnovne stvari dok su u pokretu.

Kako se još definiše stil „bogate mame“? Tu je gomila finog nakita za svaki dan, luksuznih satova koji vijugaju oko ručnog zgloba i finog, dizajnerskog džinsa.

Uzmite kao primer kombinaciju Žizel Bundšen. Ona zna kolika je moć bele boje, čak i ako se radi o jednostavnoj odeći kao što su  farmerke i majica. Celu kombinaciju je učinila još boljom uz pomoć džambo torbe Saint Laurent. Kraljica potcenjene elegancije, Anđelina Džoli, takođe obožava luksuzne torbe istog brenda. U nastavku pogledajte šta tačno nose poznate bogate mame, a pronašli smo i komade dostupne kod nas, koje smo spojili u kolaže da bismo vam olakšali potragu.

Žizel Bundšen

Žizel
Foto: Backgrid/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kao što vidite, neutralne nijanse su ključne. Duplo belo, kao što to nosi Žizel, je način da se diskretno izdvojite iz gomile. I ne zaboravite dobru torbu i papuče koje će upotpuniti izgled.

Foto: zara.com;.mango.com; massimodutti.com; themanualco.com

Farmerke: Mango 3.990 dinara

Košulja: Zara 3.990 dinara

Sandale: Massimo Dutti 12.990 dinara

Torba: Manual 19.625 dinara

Kejti Holms

Kejti Holms
Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Klasične farmerke pretvaraju se u umetničko delo kad se nose uz izuzetno klasičan blejzer. Celu kombinaciju zaokružite dobrim mokasinama na primer i torbom koja nije prevelika ni premala.

Foto: 2.hm.com; .fashionandfriends.com; lady-di.rs

Blejzer: H&M 3.799 dinara

Farmerke: Replay

Torba: Gianni Chiarini, Lady Di 36.800 dinara

Mokasine: Luca Grossi, Lady Di 18.150 dinara

Anđelina Džoli

Anđelina
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nikada ne potcenjujte ni moć crnih komada od glave do pete. Džoli često pokazuje da je lepota u detaljima – torbama i klasičnim naočarima za sunce.

Foto:
miamaya.online; zara.com; watch.rs; psfashion.com

Haljina: Max Mara Studio, Miamaya 56.790 dinara

Mantil: Zara 6.590 dinara

Torba: PS Fashion 7.990 dinara

Naočare: Ray Ban, Watch 18.700 dinara

Džasmin Tuks

Jasmine Tookes
Foto: Instagram/@jastookes

Detalji su jako važni. Ako obučete preveliki džemper, napred ga malo uvucite kao Džasmin. I potražite pantalone koje dobro i „teško“ padaju. Umesto Birkin torbe dodajte efektan nakit i sat.

Foto: mango.com; bershka.com; bpmsatovi.com;

Pantalone: Bershka 3.390 dinara

Top: Mango 1.990 dinara

Sat: Fossil, BPM 20.690 dinara

Minđuše: Skagen, BPM 10.890 dinara

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram