Kako odrediti pravu veličinu odeće i obuće bez probe

šoping greške
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sve one koje ispunjava odlazak u prodavnicu kako bi na licu mesta isprobali komad garderobe koji im se dopada, pod rukom osetili materijal i videli boju, pandemija virusa poremetila je iz korena. Čekanje u redu ni ranije nije bilo primamljivo, a u novonastalim okolnostima, postalo je i rizično… Upravo zato je vrlo korisno znati kako da odredimo pravu veličinu odeće i obuće bez probe.

Poznato je da se artikli koje kupite, ali vam ne odgovaraju, mogu vratiti, ali ukoliko poznajete neke cake, to vešto možete izbeći. Ako ovih dana planirate kupovinu u omiljenoj radnji, pažljivo čitajte redove koji slede, pišu na sajtu City Magazine.

Kupovina pantalona i sukanja

Svaka modna kuća ima mere po kojima izrađuje odeću, koje se mogu međusobno razlikovati. Na sreću, postoje dva trika koji vam mogu pomoći da se odlučite za prave, bez odlaska u kabinu. Prvi je da uzmete struk pantalona i obavijete oko vrata. Ako se krajevi dodiruju, taj par je savršen za vas. Takođe, možete izmeriti da li se dužina podlaktice ruke koju ste savili u pesnicu poklapa sa dužinom struka datog komada.

Materijal

Kako biste izbegli pogrešan odabir odeće, birajte pametno, što znači jednostavan kroj i materijal koji lepo pada i koji se ne providi. Pamuk je u većini slučajeva zahvalan, dok sa elastičnim komadima treba biti oprezan. Ukoliko se dvoumite, uzmite veću veličinu, jer oni prijanjaju uz telo. Za kraj, bolja opcija su tamniji materijali, u odnosu na svetlije, pa imajte to na umu, ako je sam kvalitet tkanine sporan.

Kupovina majica i košulja

I za ovu dilemu postoji rešenje, a to je merenje rukava u odnosu na šav na ramenu. Sve što je potrebno jeste da prislonite rukav i rastegnete ga držeći ga uspravno.

Kupovina obuće

Za kraj, i kupovina obuće može biti jednostavna, iako se čini drugačije. Naime, odaberite par koji vam se dopada, a zatim uporedite dužinu tabana sa podlakticom. Ovo možete isprobati i kod kuće…

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram