Kako odabrati savršeni sat?

Žena, devojka, sat, ženski sat, moda
Foto: Shutterstock/andersphoto

Ljubitelji ručnih satova posvećuju veliku pažnju odabiru odgovarajućeg modela. Sat je tada neophodan dodatak bez kojeg se prosto ne može zamisliti izlazak iz kuće. Kada dođe vreme da se izabere novi sat, trebalo bi tražiti nešto što je moderno i funkcionalno, ali takođe i nešto što predstavlja suštinu ličnost onoga koji će nositi sat. Samim tim sat postaje skladan sa garderobom i životnim stilom.

Sat za osobu koja voli boravak u prirodi

Za avanturističke tipove, koji obožavaju sportove na otvorenom, trčanje i fitnes, ručni sat mora da prati i stil života. U ovom slučaju, izbegavaju se modeli metalnih narukvica, previše nakićeni moderni. Funkcionalnost je na prvom mestu, kao dodatne mogućnosti sata.

Satovi za trčanje i fitnes su odličan izbor za aktivan životni stil i često su napravljeni za boravak na otvorenom. Ne samo da će moći da prate energiju u pokretu, već će moći da naprave i snimak svih avantura. Za planinare, bicikliste i sve one koji uživaju u relaksaciji na otvorenom moderni sat je vrlo pametan uređaj. Dizajnirani su da broje korake, otkucaje srca, utrošak kalorija, a neki čak imaju i gps za praćenje putanje.

Užurbanoj, poslovnoj osobi odgovara moderan sat

Aktivna osoba ne može da ima stari sat. Potreban je sat koji će pratiti užurbani način života. Ovakve osobe često biraju klasične, ali moderne modele, koje mogu da isprate razna dešavanja.

Moderni satovi obično daju prednost izgledu, nauštrb funcionalnosti. I premda su moderni ručni satovi dobri za naglašavanje određenog stila, oni takođe mogu biti i veoma kvalitetni i dugotrajni.

Sa određenom dozom luksuza, sat savršeno može ispratiti i važan sastanak, poslovni ručak, venčanje, kao i termin plivanja i relaksacije. Mnogi moderni satovi su otporni na vodu, i imaju i dodatne pametne specifikacije. Akcenat im je takođe na izgledu, pa su često pažljivo dizajnirani. Bilo da se radi o metalnoj narukvici ili kožnoj, ovakav sat uvek odaje utisak da je njegov vlasnik moderna, urbana osoba.

Luksuz za one sa punijim džepom

Svaka dobrostojeća osoba koja voli da to malo i pokaže odabraće luksuzan i upečatljiv model sata. Najčešće u obzir dolazi sat od pravog zlata, ukrašen pravim dragim kamenčićima. Poznati brendovi su prave adrese za kupce ovakvih modela. Luksuzan i ekscentričan model ručnog sata daje završni pečat bilo kom stajlingu. Jednostavne odevne kombinacije zasijaće potpuno novim sjajem uz ovakav sat. Za mnoge je zlatan sat završnica kojom se pokazuje određeni status i moć. Ovakav sat je, bez sumnje, vanvremenski i prefinjen.

Uskladite sat sa garderobom

Još jedna stvar koja može biti dobar vodič u odabiru savršenog sata je stil oblačenja. Na primer, najbolje je koristiti analogni sat zajedno sa formalnom odećom, jer ovi satovi imaju više službeni, jednostavan izgled.

S druge strane, nošenje digitalnog sata sa ogromnim LED ekranom savršeno je za one koji vole ležernu odeću i sportske događaje. Takođe, sa crnim cipelama i crnim kaišem najbolje se slaže sat sa crnom, kožnom narukvicom, a braon ispada iz ove kombinacije. Metal odgovara metalu, pa ako je kopča kaiša srebrna, onda je najbolje da sat bude sa srebrnom narukvicom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram