Kako od tanke do bujne kose za samo nekoliko minuta

Kaja Gerber
Svako ima svoje trikove, a mi otkrivamo one za tanku kosu, Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neretko, kada je reč o kosi, žalimo za onim što nemamo. Pa ukoliko imamo ravnu kosu, žalimo za talasastom i obrnuto. Iako tanka kosa broji određene prednosti poput bržeg sušenja, donosimo isprobane trikove slavnih frizera kako, barem prividno, imati bujnu kosu

Redovno šišajte krajeve

Sigurno ste primetili da u danima koji slede neposredno posle svežeg šišanja imate više kose. To je zato što su krajevi sveži i deblji i to nećete videti samo vi, nego i svi drugi oko vas. Ako imate tanku kosu, redovno šišajte krajeve i negujte ih uljima koja sprečavaju njihovo pucanje.

Ošišajte se

Uprskos tome što možda volite dugu kosu, ako ona nije baš gusta, možda bi trebalo razmisliti o drastičnom šišanju. Tanka duga kosa može izgledati vrlo loše, poput rezanaca i ponekad je bolje ošišati se na stepenastu kraću frizuru, koja će vam dati volumen i potrebnu gustoću. Najbolje bi bilo da se posavetujete s frizerom, koji će sigurno znati idealnu dužinu za vašu teksturu kose i oblik lica.

Manje je više

Ako imate retku kosu, na nju nikako ne biste smjeli stavljati mnogo proizvoda. Vaša kolekcija proizvoda za kosu morala bi biti poprilično mala i sastojati se samo od šampona, regeneratora i proizvoda za volumen. Različiti negujući i stilizirajući proizvodi mogu otežati vašu kosu i napraviti da izgleda kao da je imate još manje.

Koristite prave četke

Nisu sve četke iste i ulaganje u pravi alat za vaš tip kose može vam biti vrlo isplativo. Ako imate tanku kosu, za vas su idealne četke s nežnim i mekanim dlačicama, koje će podignuti svaku vlas od temena. Važno je samo da kosu ne četkate naglim i brzim potezima, već polako i nežno.

Igrajte se sa razdeljkom

Ako razdeljak uvek pravite na istom mestu i čudite se kako to da nemate voluminoznu frizuru, upravo u tome je greška. Kada je kosa duže vremena u istom položaju, ona se jednostavno polegne i izgubi gustoću. Pokušajte svaki dan razdeljak praviti na drugom mestu glave i odmah ćete videti razliku. Poigrajte se s neobičnim linijama poput cik caka ili onog dubokog koji seže gotovo do uha.

Vikleri su vam najbolji prijatelji

Vikleri ili ostale vrste uvijača za kosu mogu biti odlični pomagači. Uzmite tri ili četiri najveća uvijača i neposredno nakon feniranja stavite ih oko razdjeljka te pustite da stoje nekoliko sati. Kada ih skinete, nećete moći verovati koliko kose imate, skrivala se i samo ste je trebali podstaći da se pokaže, piše Azra.ba.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram