Kako danas izgleda „normalno“ žensko telo: Ova lepotica je primer

Foto: Instagram/natalinanoel

Dosta je premršavih i plus-sajz modela.

Pored mršavih manekenki koje su oličenje modnog sveta i plus-sajz modela koji se tek ponekad pojave u kampanjama poznatih modnih brendova, čini se da nedostaju modeli koji predstavljaju „normlano“ žensko telo.

Tu na scenu stupa Natali Mariduena u želji da postane predstavnica „normalnog“ ženskog tela. Ona je prvi put izazvala senzaciju kada se pojavila na naslovnoj strani „Sports Illustrated“ 2021. godine, a kasnije je postala popularna i na Instagramu gde je prati skoro četiri miliona ljudi.

„U modnoj industriji srećete modele koji su ili previše mršavi ili plus-sajz. Jako je malo manekenki koje predstavljaju sredinu ili normalno žensko telo. Želim da budem primer za to i da pokažem da je ovakvo telo isto lepo“, rekla je Natali za „nypost“.

Ona se zalaže za to da modna industrija treba da počne da vrednuje „normalan“ oblik ženskog tela, onaj koji svakodnevno srećemo na ulicama.

Slavni časopis „Sports Illustrated“ pohvalio je njeno zalaganje, a ona je rekla da je najbolji osećaj na svetu kada ste manekenka časopisa koji prihvata i slavi to što jeste.

„Svesna sam da među mojim pratiocima i obožavaocima postoji veliki broj mladih devojaka i žena koje se ugledaju na mene. Zato želim da im budem uzor, želim da nauče da vole to što jesu i da ne treba da ulepšavaju svoje fotografije da bi samo fiktivno bile zadovoljne sobom“, rekla je manekenda, prenosi „nypost“.

***

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram