Kako da ti trepavice budu još duže

Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Kako starimo, naše trepavice prirodno postaju ređe, ovi stručni saveti će ih održati dugim, punim i zdravim što je duže moguće.

Svi težimo dužim, punijim i gušćim trepavicama, ali ponekad je to lakše reći nego učiniti, piše Rsvp. Vremenom naše trepavice mogu izgledati prilično retke. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih saveta koje možete ispratiti da biste održali svoje trepavice u najboljem mogućem stanju. Poznata šminkerka i stručnjak za lepotu Džilijan Staplton otkriva kako možemo održavati pune, zdrave i lepršave trepavice tokom cele godine.

Džilijan preporučuje nanošenje ricinusovog ulja, umesto raznih seruma za trepavice, kako biste doprineli dužini trepavica. „Ono što dobro funkcioniše je ricinusovo ulje. Bezbednije je od upotrebe seruma za trepavice i definitivno je jeftinije.“

Kada postignete prirodno duže trepavice, sledeći korak je da ih poboljšate odgovarajućom maskarom. Šminkerka preporučuje da koristite maskaru sa tankim štapićem kako biste zaista istakli dužinu i uvijenost trepavica. „Ako imate tanke trepavice one se skupljaju zbog teške maskare“. Tanji štapić daje mnogo bolji i duži izgled.

Džilijan preporučuje da koristite uvijač za trepavice umesto nadogradnje. Iako ekstenzije mogu izgledati neverovatno, mogu biti skupe za održavanje i ako ih ne uklonite profesionalno, možete počupati svoje prirodne trepavice.
„Uvijanje je odlična ideja. Ako imate prirodno ravne trepavice, one mogu izgledati mnogo kraće čak i ako nisu, tako da korišćenje uvijača čini da izgledaju duže i punije“, kaže ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram