Kako da sama napraviš micelarnu vodu

Moda i lepota 04. feb 202215:32 > 16:15
Šminka
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Micelarna voda dubinski čisti, tonira, a neki kažu i da je lekovita i da transformiše kožu. Na tržištu je dostupan veliki broj micelarnih voda, ali mi vam otkivamo kako da je napravite same, u kućnim uslovima.

Miceli, po kojima je ovaj proizvod dobio ime, su molekuli koji prirodno privlače prljavštinu tako da prilikom korišćenja, s kože ne skidaju njena prirodna ulja koja su joj potrebna da ostane hidrirana i zdrava.

Danas na tržištu ima bezbroj različitih micelarnih voda, a bitno je da ona koju odaberete ne sadrži metale i konzervanse. Ipak, kako biste bili sigurni možete napraviti sami svoju.

Uzmite staklenu posudicu od 150 mililitara koju ste prethodno dezinfikovale alkoholom. Uzmite 90 ml ružine vodice, 3 ml ricinusovog ulja, 20 kapi vitamina E i 5 ml eteričnog ulja šipka. Pomešajte sve sastojke u bočici i mešajte ih dok ne dobijete homogenu smesu. Ricinusovo ulje će objediniti sve sastojke. Pre upotrebe protresite bočicu.

Ovako napravljena, micelarna voda će vam trajati nedeljama, a pored toga što znate šta ste u nju sipali, uštedećete novac.

Bonus video: Kako da naneseš bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram