Kako da pranjem ne upropastiš kupaći

Foto: Shutterstock

Nakon dugog dana na plaži i u moru, vaš kupaći kostim je verovatno spreman za pranje. Ali, pre nego što ga ubacite u veš mašinu uz ostalo rublje, mogli biste da naučite kako se pravilno peru rukama.

Ako ga perete na pogrešan način, to naravno može da uništi materijal i lako možete ostati bez njega, a ako se radi o vama posebno dragom kupaćem, ipak je bolje na njega više paziti.

Naravno i na vašem kupaćem može pisati kako ga najbolje prati, sme li u mašinu, ali u većini slučajeva savetuje se pranje na ruke.

ProSwimwear, profesionalna robna kompanija kupaćih kostima, ističe kako pranje u mašini može jako da ošteti materijal, a umesto takvog pranja trebalo bi oprati kostim ručno kako bi boje ostale postojane, a i kako bi materijal duže potrajao.

Kako ga prati?

The Spruce nudi vodič kako se pere kupaći i kako se sprema.. Ako baš morate da koristite veš mašinu kako biste ga oprali, koristite blagi prašak i kesu u koju ćete kostim staviti pre pranja. Kako god prali kupaći, nikako ga nemojte stavljati u sušilicu za veš – najbolji je da ga okačite da se suši na vazduhu, piše Ordinacija.hr.

Pročitajte još:

Koliko često treba prati kupaći kostim?

Uz pravilno pranje, važno je i ne prati ga često kako bi duže trajao. Obično su napravljeni od rastegljivih materijala, koji mogu izgubiti na postojanosti ako se često peru. Još jedna stvar je važna, a to je da kupaći operete čim ga sa sebe skinete, kako biste isprali so ili hlor.

Isto tako, donji deo kupaćeg kostima ne želite da imate na telu predugo, posebno ako je mokar jer ta tkanina, koja ne propušta vazduh, može lako biti uzrok infekcija – od upala do pojave gljivica. Zato je važno menjati donji deo kupaćeg nakon svakog ulaska u vodu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram