Kako da nosiš iscepanu garderobu, a da ne nerviraš babu

Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Granice prikladnog oblačenja možda više nisu toliko stroge. Modne revije brendova kao što su Acne Studios, Vetements i Diesel najavile su povratak teksasa, poderane garderobe i opuštenog stila oblačenja u široku i vrećastu garderobu. Kako da ukombinujete omiljeni par iscepanih farmerki i odete na posao u kežual varijanti? Rupica na džemperu? Nikakav problem. Predstavljamo vam kombinacije sa pista koje lako možete iskopirati, sve po principu udobnost i stil iznad normi oblačenja!

Džulija Foks, bivša devojka Kanje Vesta i inspiracija za film Uncut Jems, pojavila se u all denim stilu koji je sama napravila od jednog para farmerki. Džins od džepova na gore iskoristila je kao top, ostatak je poslužio kao par plitkih farmerki. Poznati svakako imaju luksuz da eksperimentišu sa garderobom i pojave se golišavi.  Šta je sa nama, običnim ljudima? Možda nismo smeli da ponesemo ovakav autfit, ali iscepane komade garderobe svakako možemo da uvrstimo u svakodnevni, pa i poslovni stil.

Foto:RACHPOOT.COM / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Određeno umeće se krije iza izgleda u koji na prvi pogled nije uloženo mnogo truda, a zapravo jeste. Prvak opuštenog stila i teksasa među brendovima, Diesel, predstavio je kolekciju za Jesen/Zimu 2022. u kojoj dominira upravo iscepani teksas. Kratke suknje bez poruba, dugi teksas mantili sastavljeni u pačvork stilu, kombinacija džinsa i kože, čak i torbe od teksasa, sve ovo smo imali prilike da vidimo na njihovoj reviji. Ako vam je trebao signal da uparite iscepane farmerke i teksas jaknu, lampica sija zeleno.

Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Modeli  koji je predstavio brend Vetements izgledaju kao da su deo kostimografije za Borilački klub. Ogolite kolena, obucite široku majicu i ogrnite se dugačkim mantilom i jaknicom i dobili ste autfit sa modnih pista. Jednostavno i udobno, zar ne?

Foto: Guram Gvasalia via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Isečene majice, rupice na garderobi, poderani džemperi i tunike, pačvork farmerke u različitim nijansama koje izgledaju kao hobi projekat. Ne gledate u kutiju sa starom garderobom nego kolekciju Acne Studios za Jesen/Zimu 2022. Nema potrebe da se trudite da sačuvate boju garderobe od pranja. Ako vam je mašina uništila bluzu, ili odbijate da se rešite omiljene majice koju je pošteno nagrizao zub vremena, imate ideju za sledeći autfit. Uz dobar par farmerki ili kratku suknju ponesite iscepanu staru majicu i prošetajte gradom kao rok zvezda. Na pisti  Acne Studious videli smo čak i poderane dokolenice. Čini se da moda ovih dana bira da nam bude saveznik kada nam se desi modna nezgoda. Slične komade predstavili su i Žan Pol Gotje i Balensijaga.

Foto: . / Avalon / Profimedia
Foto: . / Avalon / Profimedia

Posetite lokalni second hand i obogatite garderober starim i iznošenim komadima koje ćete kombinovati uz nove.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram