Mali vodič kroz kožne šortseve koje ćemo nositi ove godine

Kožni šorts
Foto: Claire Guillon / Camerapress / Profimedia

Kožni komadi su postali osnova svakog garderobera kao i mala crna haljina, klasične farmerke ili bela majica. Ovog leta nosiće se šortsevi od kože i eko-kože i to ne samo u večernjoj varijanti.

Iako koža nije materijal koji vezujemo za toplo vreme, a neki od nas se dobro sećaju Rosa iz „Prijatelja“ i scene u kojoj znojav pokušava da se izvuče iz svojih kožnih pantalona, šorts je potpuno druga priča.

Kožne bermude
Foto: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Prednosti kožnog šortsa su što se može nositi i zimi i leti. U modnim prestonicama smo već videli kako to u praksi izgleda – od dugačkih bermuda do vrećastih modela koji se savršeno uklapaju uz lanene košulje, ali i kratke topove.

Kožni šorts
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Inspiracija su ulice Pariza, Londona i Milana koje su ponudile street style verzije letnjih kožnih šortseva i kao što ćete videti na fotografijama, potpuno su prihvatljive i za poslovnu kombinaciju.

Za posao nabavite onaj koji podseća na suknja-pantalone i nosite ga uz omiljene espadrile i običnu belu majicu, a uveče slobodno uskočite u kraći poput fenomenalnog Jacquemus modela iz kolekcije proleće-leto 2020.

Jacquemus
Jacquemus; Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pogledajte još neke predloge:

*

*

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram