Kako da izabereš najbolji model kupaćeg za svoj oblik tela

kupaći kostimi
Foto: Courtesy of Hunkemoller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kupaći kostim je mnogim ženama noćna mora, jer u današnje vreme postoji pritisak da u njemu morate izgledati kao "Viktorijin anđeo". Ali sve mi imamo mane i niko nije savršen - srećom, postoje trikovi da ih sakrijete pravilnim odabirom modela za vaš oblik tela.

Ako želite da izgledate kao boginja na plaži, pre svega je važno da se osećate dobro u svom telu i da ga volite baš takvo kakvo jeste. Pravi model kupaćeg kostima može vam samo pomoći da sakrijete ono što vam izaziva osećaj nesigurnosti.

Pročitajte još:

Samim tim, izgledaćete onako kako želite i istaknućete ono što vas čini prelepom.

Ovo je mali vodič kroz modele kupaćih kostima prema obliku i atributima vašeg tela.

Oblik jabuke

Ovaj oblik tela karakterišu šire i ramena, sa zaobljenim stomakom i vitkim nogama. Idealan kupaći kostim za ovaj oblik tela je onaj koji ima visoke izreze za noge i koji pruža pokrivenost stomaka. Tanke bretele neće dodati širinu ramenima, a v-izrez će vam istaći vaš dekolte.

Oblik kruške

Ako su vam kukovi širi od vašeg gornjeg dela tela, volani i detalji na kupaćem kostimu mogu vam pomoći da stvorite vizuelni balans. Gornji deo koji se vezuje biće super opcija, dok donji deo treba biti što širi. Taman donji deo kupaćeg, a svetliji gornji deo savršeno pristaju kruškastoj građi.

 

Oblik peščanog sata

Ako imate izražene kukove i grudi sa uskim strukom, klasičan bikini s visokim izrezom za noge će vam odlično stajati. Pronađite bikini čiji donji deo dopire malo iznad kukova, dok je v-izraz odlučan izbor za gornji deo.

View this post on Instagram

Bikinis make everything better. ? . . Tap to shop!

A post shared by Swimsuits For All (@swimsuitsforall) on

Ateletska građa

Ako je vaša figura ravna gore i dole, s manjim grudima i vitkim bokovima, retro stilovi će vam posebno dobro stajati.  Karneri vizuelno šire i stvaraju utisak većih oblina, što je često cilj devojkama sa ovakvom figurom. Pomažu i ukrasi i printovi na kupaćem kostimu.

 

Male grudi

Za vas je savršen trend gornjih delova kupaćeg kostima u obliku trake, koji je veoma popularan ovog leta. Takođe, možete odabrati gornji deo sa push-up korpama, a pruge i printovi takođe vizuelno povećavaju grudi.

Velike grudi

Ukoliko imate velike grudi, znate da je najvažnije da gornji deo kupaćeg pruža adekvatnu podršku vašim grudima. Niko ne želi da ga sve vreme stežu bretele koje se vezuju oko vrata, zato je bolje birati drugačije modele. Najbolje je da korpe budu odgovarajuće i da bretele mogu da se podešavaju. Trouglast kroj i V izrez dodatno će istaći grudi, a ako želite da izbalansirate grudi sa kukovima i ostatkom tela, tamni i jednostavni gornji deo kupaćeg kostima je najbolji izbor.

View this post on Instagram

OK OK I’m almost done posting vacay pics…

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Široki kukovi

Ako su vam kukovi problem, treba da odaberete donji deo koji ima visoki struk, a i visoke izreze za noge. Materijal u drugoj boji sa strane učiniće da izgledate uži. Takođe, ukoliko je gornji deo atraktivan, može da skrene pažnju sa problematičnog donjeg dela tela.

View this post on Instagram

Favourite swimsuit

A post shared by Grande Lulu ? (@grandelulu) on

Izražen stomak

Ako ne želite da se ovaj deo tela vidi, birajte jednodelne kupaće kostime. Modeli u dve kontrastne boje mogu vizuelno da suze figuru, kao i oni sa izrezima sa strane. Ako želite kupaći iz dva dela, ali da sakrijete stomak, birejate retro modele sa visokim stukom, ili tankini – model koji se sastoji iz majice i gaćica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram