Kako bez filtera izgledaju sve te lepotice sa Instagrama

Moda i lepota 09. feb 202114:58 > 11. maj 2021 12:10
Foto:instagram.com/sophie.menon

Akne, bore, proširene pore… Kada smo poslednji put sve to videli na nekoj Instagram reklami? Nedostižni ideali lepote zapakovani u brojne filtere otišli su predaleko, pa je pravo osveženje kampanja #FilterDrop. Zahvaljujući tome devojke sada spremno otkrivaju lice sa svim nedostacima kako bi pokazale da ne treba trčati za nečim nerealnim.

Nije lako dorasti standardima današnje lepote, barem onima koji se promovišu kroz besprekorne fotke na društvenim mrežama, a najviše na Instagramu. Najveći razlog tome je jednostavno što to – nije stvarno.

Glamurozna kosa, ispoliran osmeh i ten bez i jedne nesavršenosti, kakve viđamo na društvenim mrežama, uglavnom su rezultat dobre manipulacije filterima.

Cilj im je obično promocija nekog proizvoda koji obećava zapanjujuće rezultate. A sve se na kraju svede na nedostižnu sliku lepote koja devojke i žene čini nesigurnima. Jer kako dostići ono što ne postoji?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gama (@gamarevista)

Kako bi donekle smanjila uticaj retuširanih fotografija, mejkap umetnica Saša Luis Palari pokrenula je kampanju #FilterDrop kojom ohrabruje devojke i žene da objavljuju fotke prirodnog izgleda.

Kampanja je pokrenuta u julu prošle godine i od tada ima veliki odziv.

 

 

Pročitajte još:

U sve se uključila i britanska Agencija za standard oglašavanja (ASA) koja je oštro osudila reklame koje zavaravaju i preuveličavaju efekat svojih proizvoda, pišu na sajtu 24sata.hr.

I nakon svega, konačno se jasno i glasno govori da su akne sasvim uobičajena pojava, da ih mnoge žene imaju, da seda kosa i pokoja bora nisu smak sveta, već deo šarma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lone (@mssoerensen1)

Vidimo i kako zapravo mejkap izgleda nakon dugog dana i kako izgleda za potrebe Instagrama…

Kako i kaže poruka ove kampanje, prirodnije je uvek lepše. Jer najgore je živeti u senci svojih nerealnih očekivanja. I trošiti sate kako bismo izgledali kao neko drugi…

*

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S O P H I E (@sophie.menon)

*

*

 

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram