Jesenji favoriti: Parfemi koje obožavamo čim stignu hladniji dani

Žena nanosi parfem Foto:Shutterstock

Svež jutarnji vazduh i lišće svih boja koje prekriva parkove i ulice jasan su znak da je stigla jesen, a sa njom i jesenji parfemi koji su tu da dodatno začine divno jesenje doba.

Iako se na tržištu redovno pojavljuju novi parfemi, na policama ormarića u kupatilu uvek ostane dovoljno mesta i za neke jesenje klasike, mirise kojima se vraćamo čim stignu hladniji dani. Oni se savršeno uklapaju uz baršunaste sakoe, kašmir pletiva, mekane kapute… U nastavku teksta izdvojili smo neke od mirisnih jesenjih favorita, piše Zadovoljna.hr.

1. Le Labo Santal 33 Eau de Parfum

Ima ga svuda, a njegova privlačnost je neosporna, posebno  u jesen kada kožna jakna dočarava ovaj čuveni koktel mirisa – kardamoma, kedra i sandalovine, kojima se onda samo morate prepustiti.

Ljubitelji ovog parfema vole da kažu da miriše na nešto skupo i sveže. Može se nositi danju i noću i u bilo koje godišnje doba, ali će vas posebno obradovati u hladnijim mesecima.

Foto:Promo/Santal

2. Chanel Gabrielle

Ovaj miris je, kako kažu njegovi kreatori, namenjen ženama koje vode računa o svojim potrebama i izražavaju svoje mišljenje, onima koje istinski blistaju dok pokazuju svoju ličnost.

Foto:Promo/Chanel

Žene koje ga nose reći će da je to klasična, cvetna kompozicija kojoj ćete se, jednom kada je isprobate na svojoj koži, uvek vraćati.

3. Jo Malone Pomegranate Noir Cologne

Zavodljiv je, intenzivan i zagonetan i kao stvoren za jesen i hladniji period godine. Ovo je parfem u čijoj se bočici nalazi odvažna senzualnost. Žene koje ga vole kažu da je jedinstven, jedan od onih zbog kojih će svi znati da ste ušli u prostoriju.

Foto:Promo/Jo Malone

4. Yves Saint Laurent Opium

Pikantan je, senzualan i moćan. Na tržištu se pojavio 2009. godine i vrlo brzo stekao armiju obožavalaca koje ga nose u raznim prilikama.

Foto:Promo/Yves Saint Laurent

Idealan je izbor za sve koji vole jake mirise. Neka Opium bude vaš izbor ako volite kultne mirise, ali i ako tražite nešto što miriše dobro, ali na pomalo neobičan način.

5. Elie Saab Le Parfum Lumiere

Miris Le Parfum, koji se pojavio pre deset godina, dobio je svoju novu verziju kreiranu za jesen koja je pred nama. Dame koje su isprobale ovaj miris kažu da je definitivno jedan od onih u kojima se uživa. Cvetni je, elegantan, lep, ženstven i nosiv u svim prilikama.

Foto:Promo/Elie Saab

6. Tom Ford Oud Wood

Ovaj miris je pravo remek-delo, tvrde oni koji su ga probali. Kreativan, složen, jedinstven, sofisticiran, luksuzan…

Foto:Promo/Tom Ford

Kažu da je sve što žele i trebaju od mirisa, a njegova neverovatna mešavina savršeno funkcioniše u svim prilikama.

7. Juliette has a gun Mmmm…

Mnogi će reći da je ovaj miris savršen za jesen. Kremast je, mekan, prijatan i savršeno se uklapa u sve što predstavlja jesen. To je jedan od onih mirisa koji će vas naterati da redovno postavljate pitanje „A koji je vaš miris?“, za šta je zaslužna kombinacija vanile, nerolija i sandalovine.

Foto:Promo/Juliette Has a Gun

BONUS VIDEO: Kako se razvija čulo mirisa i ukusa